VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
circus maximus foto bengt persson 484

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Circus Maximus

I intervjuserien “Inför Sweden Rock 2018” fick Rocknytt ett samtal med Truls Haugen, trummis i norska Circus Maximus, inför deras spelning på festivalen.

Ni har inte spelat på Sweden Rock sedan 2007 om jag inte är helt ute och cyklar. Vad har ni för förväntningar i år?


Är det redan så länge sedan? HeHe. Elva år flyger verkligen förbi snabbt. Förra gången vi spelade på SRF var ett par veckor innan releasen av vår andra platta “Isolate”. Vi var överväldigade över den stora scenen och den stora publik som kom för att se oss var långt över vad vi ens kunnat drömma om. Vi spelade utomhus i strålande solsken och hade ingen stor scenproduktion den gången. I år kommer vi att spela i stora tältet så vi slår på stort och har med oss en rejäl ljusshow och ljudanläggning. Vi längtar efter att få komma tillbaka till Sölvesborg och visa vad vi går för.

Vad kan fansen förvänta sig från er? Har ni någon speciell festival setlist?

Annons:

Eftersom det är mer än tio år sedan vi spelade på SRF senast så kommer både setlist och produktion att bli helt nytt för publiken. Vi kommer att slänga in några låtar som vi aldrig har spelat live förut samt även någon eller några helt nya låtar.

Ni har hängt med sedan 2005 nu. Har klimatet för ett progmetalband förändrats under dessa år?

Marknaden för progressiv musik är starkare nu än någonsin tycker jag. Det är inte enbart musik för nördar längre… HeHe. Ribban för musikstilen är lagd riktigt högt just nu. Musikerna som håller på nu är helt galet duktiga.

Vad är planerna för Circus Maximus i den närmsta framtiden?

Just nu håller vi faktiskt på och avslutar inspelningar av lite nytt material. Jag kan inte berätta mer än så om det i dagsläget. Vi har lite spelningar inbokade. Några få sommarfestivaler samt en kortare Europaturné.

Till sist undrar jag om det är några andra band på årets festival du absolut inte vill missa att se?

Om jag får tid över så vill jag hinna se så många band som möjligt. Förhoppningsvis får jag möjlighet att hinna se Meshuggah, Judas Priest, Iron Maiden och Helloween. Det är förmodligen många fler band jag skulle vilja se än dessa.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT