VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Uriah Heep

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Uriah Heep

8 Shares

Vår intervjuserie “Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst på tur står legendariska Uriah Heep. Niklas Webjörn har fått en intervju med bandets långvarigaste medlem Mick Box.

Tillsammans med Deep Purple, Led Zeppelin och Black Sabbath utgjorde Uriah Heep “de fyra stora” inom brittisk hårdrock vid 70-talets början. Låtar som “Gypsy, “Lady in black”, “Look at yourself” och “Easy livin'” hör till hårdrockshistoriens största klassiker. Bandet har upplevt många medlemsbyten och även tragedier, men sedan 1986 har den stabila kärnan utgjorts av ständige gitarristen Mick Box, keyboardisten Phil Lanzon och sångaren Bernie Shaw. Uriah Heep har sålt över 40 miljoner skivor och kommande “Living the dream” blir deras 25:e studioalbum.


Hej Mick! Det är ett privilegium för oss att du ställer upp på intervjun, och att Uriah Heep kommer till Sweden Rock. Välkomna! Vilka minnen har du av tidigare spelningar på Sweden Rock Festival?

Det är bara bra minnen, och det är en väldigt välskött festival som många band ser fram mot att spela på. Vi är inget undantag. Jag använder fortfarande handduken som vi fick i omklädningsrummet när vi spelade där första gången. Sweden Rock är en väldigt speciell festival som Uriah Heep alltid ser fram mot.

Ni har ett ganska gediget spelschema i år. Tycker du att det är lika roligt att turnera nu som när du var yngre?

Ja, jag har samma energi och passion för vår musik som jag alltid haft, och det här är ju min drivkraft. Det är detta jag lever för.

Vilket är ditt bästa minne från turnélivet?

Aaaaalldeles för många att välja mellan, och det kommer att komma flera.

… men ditt värsta minne då?

Det var på en festival i Tyskland för många år sedan, under 70-talet, som någon i publiken kastade upp ett äpple mot scenen och det träffade vår trummis Lee Kerslake rätt i kronjuvelerna. Det tog verkligen luften ur honom. Ha!

Fansen är naturligtvis taggade över att ni ska komma till Sweden Rock igen. Vad kan vi förvänta oss?

Vi kommer att spela ett set som börjar med vår första platta och går hela vägen fram mot vårt senaste album Outsider, så det blir en bra resa genom vår karriär fram till idag. Naturligtvis kommer alla klassiker att vara med, som Gypsy, Stealin’, July Morning, Lady in Black och Easy Livin’.

Vad tycker du är det bästa med att spela på SRF?

Atmosfären! Sweden Rock har alltid den bästa atmosfären, den är full av energi.

Finns det några band som ni inte vill missa (om ni hinner se några vill säga)?

Det är just det som är problemet. Det är inte alltid vi hinner se andra band, men vi ska försöka se så många vi kan. När allt kommer kring så är vi ju musikälskare vi också.

Nu är det ju fyra år sedan ert senaste studioalbum Outsider kom ut. Kan du berätta om när nästa platta kommer?

Vi spelade in en platta i januari under nitton dagar med den kända producenten Jay Ruston vid rodret. Titeln på albumet är Living the Dream, vilket vi också gör tack vare alla fansen. Skivan kommer att släppas via Frontiers Records i september 2018. Just nu mixas det i Los Angeles, så vi är väldigt förväntansfulla.

Jag vet att Russell Gilbrook (trummor) fick en fråga om bandets rider när Rocknytt intervjuade honom 2014. Hans svar var att det allra viktigaste på ridern var kvalitetsvin – både rött och vitt. Är kraven desamma, och i så fall vilket vin kan du rekommendera?

Ja, kraven är fortfarande desamma, men eftersom alla har olika smaklökar så är det svårt att rekommendera något specifikt.

Slutligen, har Uriah Heep något meddelande till de svenska fansen?

Vi är extremt ivriga och förväntansfulla över att spela på Sweden Rock och Uriah Heep kommer alltid att leverera en bra och gedigen setlist som förhoppningsvis kommer att stanna kvar i era minnen för evigt. Och vi hoppas att spelningen stannar kvar i våra minnen också. Svenska rockfans har haft en lång kärleksaffär med Uriah Heeps musik, och vi hoppas att det blir samma slags kärleksaffär med Sweden Rockpubliken. So let the magic begin from note one, we can’t wait! ‘Appy days!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter