VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Gain Eleven

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2018”. Nästa band ut är Gain Eleven där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets gitarrist och sångare David Flognman.

Gain Eleven från Arvika spelar rock med smittsamma melodier, energi utöver det vanliga och glimten i ögat. Band de ofta jämförs med är Foo Fighters och Hives. Debutalbumet “All in” släpptes 2016 och kallas av sina beundrare för en “spark i skrevet-skiva”. Bandet har turnerat i både Sverige om Europa, bland annat som förband till Airbourne i Ryssland.


Ni ska nu få uppträda på Sveriges största hårdrocksfestival. Vad betyder det för er?

– När vi planerade våren och sommaren för bandet så såg det väldigt spännande ut. När sedan SRF dimper ner i planeringen så kan man inte säga mer än ”Jävlar, nu kör vi”. Det betyder jättemycket för bandet och allt som händer runt om i sommar får också en drivkraft på grund av att vi ska spela just på SRF.

För de som inte har hört Gain Eleven tidigare, hur skulle du beskriva er musik?

– Jag har faktiskt ingen aning hur man ska beskriva oss med ord, men jag har ju ändå all rätt att ändra mig i morgon så jag gör ett försök – Hookig Rock med fräsch attityd, dans och självdistans.

Vi hördes av för första gången för omkring tre år sedan, då för en lokal morgontidnings räkning, sedan dess har jag hört att det har blivit en del turnerande för er del. Vad har Gain Eleven för framtidsplaner just nu?

– Det har blivit en del turnerande när man tänker efter och mycket har vi lärt oss från det. Framtidsplanerna är att släppa nytt material väldigt snart och fortsätta turnera i Sverige och utomlands. Även om målet är desamma så försöker vi jobba på ett smartare sätt nu för att kunna göra fler grejer och på fler ställen. Framtiden ser väldigt spännande ut och tillsammans med Big Balls Productions som vi nyligen startat ett samarbete med så känns det som vi har ett bra team i ryggen.


Ni har spelat en hel del ute i Europa. Hur har mottagandet varit från publiken?

– Väldigt bra. Visst har vi haft rent ut sagt dåliga gig också, när vi har spelat på helt fel ställen, men det har vi tagit lärdom av och målet är att alltid vara på rätt plats med rätt människor framför oss. Ett ställe som var helt rätt för oss var i Ryssland som förband till Airbourne, det kan bli svårt att toppa även om det är helt fantastiskt att spela på festivaler i Tyskland också.

Det kommer att uppträda en hel del band under festivalens gång. Varför ska man se just Gain Eleven under torsdagen?

– Om man vill höra jävligt tajt rock som snart är ditt nya favoritband. Räcker inte det så ser vi förbannat bra ut.

Till sist, finns det något band som du själv inte tänker missa under festivalen?

– Det är riktigt många band jag vill se i år och jag ska försöka se så många jag orkar med, några av dem är Stone Sour, Buckcherry, Killswitch Engage, The Darkness, Turbonegro och är Ozzy på benen så är jag i publiken.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter