VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Intervju med Frida i REXORIA: Vi vill inte gärna förknippas med band som Nightwish

295 Shares

REXORIA är ett band som har sin bas i Jönköping. Bandet består av fyra medlemmar och den som sköter sången heter Frida Ohlin. Bandet är aktuella med plattan ”Queen Of Light” och en turné med Bullet hägrar i maj månad. Jag ringde upp Frida för att prata lite om REXORIA och musikscenen som den ser ut 2018.

Jag börjar med att hälsa REXORIA välkomna in på hårdrocksscenen.


-Tackar. Det är jättekul att det börjar rulla på.

I januari släppte ni plattan ”Queen Of Light”. Vad var er känsla när ni var klara med plattan?

-En enorm lättnad till att börja med. Det blev sjukt mycket på en gång. Vi skrev kontrakt med tyska bolaget Pride & Joy förra sommaren och de ville släppa plattan på direkten. Just där och då var vi inte redo materialmässigt så bolaget ville då att plattan skulle släppas i november 2017. Vi förhandlade dock till oss att få releasen framflyttad till januari i år.

Vi kände att nu var vi redo för vi hade fått ihop det hela. Det var jättekul att spela in även om det betydde massor med jobb.

Vilka är REXORIA?

-Det är jag som sjunger och spelar keyboard. Jonas Gustavsson spelar gitarr och bas på plattan. När vi spelar live så är basen förinspelad så då spelar han endast gitarr. Vår andra gitarrist heter Cristofer Svensson och bakom trummorna finns Martin Gustavsson.

Det är spännande saker på gång för REXORIA. Ni ska nämligen ut på en sväng i Europa tillsammans med Bullet. Vad kan det ge er för skjuts tror du?

-Bullet åker ut på en månadslång turné i Europa och vi följer med två av dess veckor. Det blir 10 gig i Spanien, Portugal, Tyskland och Belgien. Vi hoppas på att det ska bli bra naturligtvis men det är alltid svårt att säga innan man åker. Tyskland var bra senast och känslan är att det kommer att bli lika bra denna gång.

Hur är det att vara med i ett relativt nytt hårdrocksband 2018? Är klimatet bra även för ett nytt band?

-Det första ord jag kommer på är att klimatet är ojämnt. Och då pratar jag Sverige. Tyskland, Belgien, Österrike och flera länder neråt Europa är helt okej även för oss som nytt band. Tittar man här hemma så är det tyvärr väldigt ojämnt. Vissa kvällar funkar det hur bra som helst och andra kvällar rör inte ens folk på sig när vi spelar. En stor bov är att vi svenskar är en aning lata för vi är vana att få framförallt musik serverat på så många olika sätt. Titta bara hur Spotify exploderat de senaste åren.

Självklart kommer det att bli lättare desto mer man etablerar sig och jag hyser en hel del förhoppningar till våra spelningar i Sverige i mars. Vi spelar bland annat på Pub Anchor i Stockholm den 15 mars och där brukar det vara bra ös.

Ni är ett band som frontas av en kvinna. Betyder detta att era influenser är band som Nightwish eller Within Temptation?

-Nej absolut inte. Naturligtvis blir det enkelt att göra den kopplingen men vi vill gärna inte förknippas med dessa band. Jag personligen har mina största influenser i band som Iron Maiden. Men jag lyssnar även en hel del på Power Metal och melodiös hårdrock typ H.E.A.T. och Europé. Vi har inga influenser från de symfoniska banden där kvinnor sjunger och det är synd att så fort det är en kvinna som sjunger så ska det automatiskt handla om symfonisk metal. Det är dags att det börjar spridas även till andra genrer att kvinnor kan sjunga hårdrock utan att bandet behöver heta Nightwish eller Within Temptation.

Hur är det då som kvinna att fronta ett hårdrocksband?

-Det är en väldigt grabbig jargong och på turnén med Bullet blir jag enda tjejen så det gäller att ha lite skinn på näsan. Men som musiker så funkar jag bättre ihop med killar så det är till största delen positivt att som kvinna fronta ett hårdrocksband. Publikmässigt kan det vara obekvämt vissa gånger med fulla människor men jag har klarat mig från incidenter. Däremot kan det hända att vissa recensioner är negativa enbart för att jag är kvinna och dessutom frontar ett band.

Om du får välja en favorit från plattan ”Queen Of Light” vilken blir det då?

-Oj det där är verkligen jättesvårt. ”Voice Of Heaven” är definitivt en favorit för jag älskar både låten och videon vi spelat in till den. ”You’ll Be Alright” är också en favorit.

Om du får välja favoritlåt genom alla tider då?

-”Soldier Of The Sun” om jag ska säga vilken låt med REXORIA jag tycker bäst om. Ser man till all musik som spelats in så är det verkligen jättesvårt. Det finns väldigt mycket bra låtar och det finns starka minnen till många låtar men den låt som gjorde att jag föll för hårdrocken var ”18 And Life” med Skid Row.

Det är definitivt inget dåligt val.

-Nej det är en fantastisk låt med en fantastisk sångare.

Då tackar jag dig Frida och önskar lycka till i framtiden både med karriär och turnén med Bullet.

-Tack själv.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter