VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

”Nej, nu är det ingen som behöver vänta fem år på att få höra mer material från Corroded”

141 Shares

Skivbolagsbyte fick Corrodeds fjärde studioalbum att dra ut på tiden. Nu har Ångebandet fått ordning på tillvaron och siktar mot nya mål under 2018. Ett nytt album och en Europaturné är vad de har i sikte.

– Vi har en hel del saker på gång under 2018, säger bandets trummis Per Soläng. Vi har ju mer eller mindre spelat ihjäl oss på hemmaplan. Ändå sedan vi släppte ”State Of Disgrace” 2012 har vi spelat snart överallt i hela Sverige. Under 2018 tänkte vi oss lite förändring och ska försöka få fram lite mer exklusivitet med våra spelningar.


Corroded har som plan att spela ännu mer utanför Sverige och hoppas då att kunna nå ut med sin musik till fler.

– Den 14 februari kommer vi att ha en spelning på hemmaplan, Debaser Strand, för att sedan rullar ner i Europa för en turné tillsammans med The Hawkins från Örebro. Vi kommer bland annat att besöka Tyskland, Österrike, Schweiz och Frankrike. Med denna turné hoppas vi kunna bredda vår publik nere i Europa ännu mer. Det kommer att bli en riktigt rolig vända!

– Visserligen har vi varit ute på Europaturnéer tidigare. 2013 som support för Airbourne och som support till Pain under förra året. Man skulle kunna säga att vi nu följer upp våra tidigare Europabesök med en egen turné med The Hawkins. Det var ju under förra året som vi fick ordning på nya skivan, ”Defcon Zero”, så nu har vi mer tid till att kunna turnera, fortsätter Per Soläng.

”Defcon Zero” tog längre tid än förväntat att få ut. Det var under den tiden som bandet gick från skivbolaget Ninetone Records till Despotz Records.

– Nej, nu är det ingen som behöver vänta fem år på att få höra mer material från Corroded. Det var bytet av skivbolag som drog ut på tiden. Nästa album kommer att gå smidigare att få ut. Redan till helgen (20-21 januari 2018 reds.anm) kommer vi att gå in i studion för inspelning. Så en ny skiva är redan på gång. Den kommer garanterat att släppas innan 2018 är slut.

corroded-per480

Min uppfattning är att ”Defcon Zero” är lite hårdare än era tidigare skivor. Vad kan vi förvänta oss av uppföljaren?

– Den kommer att låta Corroded och ha samma inriktning som ”Defcon Zero”. Men vi vässar till det lite mer. ”Defcon Zero” är möjligtvis lite hårdare än våra tidigare plattor, det kan bero på för att samhället tyvärr blir allt tuffare och tuffare. Vår musik färgar nog av sig lite på hur det ser ut ute i samhället och världen i dag.

Du och Tomas Andersson bor i Stockholm. Bjarne Elvsgård och Jens Westin bor i Norrland. Hur arbetar ni i Corroded när ni skriver er musik?

– Vårt arbete med den kommande skivan är lite annorlunda i jämförelse med tidigare. Den här gången har vi skickat filer till varandra och mötts upp i studion över en helg och fullkomligt mosat idéer. Annars brukar vi vara i studion en hel vecka tillsammans när vi arbetar fram våra skivor. Den här gången har inte den tiden funnits. Men den här kommande helgen träffas vi igen hela bandet i studion.

Per Soläng fyller i:

– Det viktigaste för oss är att vi har kul när vi skapar vår musik. Hos oss finns det absolut ingen diktator. Vi har även en regel om att ingen får säga nej till en idé. Allt måste testas och sedan kommer vi överens om det blir en hiss eller diss.

Likt Iron Maiden har Corroded varit tre gitarrister. Dock valde deras mångårige gitarrist Peter Sjödin att lämna Corroded under 2015.

– Vi har nu beslutat oss för att vara en kvartett. Tidigare var det tre stycken som spelade gitarr. Vi hittade ingen som kunde fylla Peters skor, varken som musiker eller som människa. Dessutom ser vi oss just nu som en väldigt stark ”unite” som också har väldigt kul tillsammans. Det rullar helt enkelt på och vi ser oss nu som en kvartett.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter