VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Edgeland1

Intervju med Magnus Blixt i Edgeland:En dröm vore att få spela på Sweden Rock

47 Shares

I slutet av 2017 (den 8 december närmare bestämt) släppte bandet Edgeland sin EP ”Cabin E11even”. Några dagar in på det nya året så passade jag på att ringa upp bandets trummis Magnus Blixt som flyttat från Östersund där bandet härstammar ifrån till Visby. Någon gotlänning är det dock inte i andra änden av luren utan en lugn norrlänning.

Hej Magnus. Hur är läget?


-Det är bra. Jag är hemma i ett slaskigt Visby igen efter att ha spenderat en tid i Norrland.

Varför inte ge oss lite historik kring bandet Edgeland?

-Edgeland är ett band som vi bildade i Östersund redan 1993. Har jag räknat rätt så är det 25-årsjubileum i år. Vi startade upp bandet när vi gick i högstadiet och som så många andra så började vi som ett coverband som spelade låtar som bland andra Iron Maiden, Metallica, Guns N’ Roses och Pantera spelat in.

Eftersom vi var några småpojkar från vischan så var det svårt att få spelningar. Det gick lättare om man spelade covers och vi fick då också dessutom betalt. Edgeland har dock alltid funnits med som vårat band men det använder vi inte när vi spelar covers. 2014 tog vi tag i det hela och bestämde oss för att satsa på Edgeland och nu finns vår nya EP ”Cabin E11even” ute.

Ja den är ju det. Vad har ni för förväntningar kring plattan?

-Absolut inga förväntningar utan vi hoppas på det bästa och att folk tycker om det som dom hör. Skulle vi ha en massa förväntningar skulle vi bara bli besvikna. Vi är jävligt tacksamma att plattan recenseras och att du pratar med mig. Det är en tuff bransch och idag kan vem som helst som anser sig vara musiker spela in en platta.

Era influenser?

-För mig personligen så är Iron Maiden en jättestor influens. De övriga två i bandet har Metallica (Jimmy) och Guns N’ Roses (Nicklas) som influenser. Jag lyssnade mycket på Maiden i min ungdom fast man har naturligtvis haft massor med influenser genom åren.

Namnen du räknar upp kan sorteras in i fack som Heavy Metal och Thrash Metal. Jag tycker inte er musik är varken eller utan mer rak hårdrock.

-Den analysen anser jag vara sund och korrekt. Vi spelar rak och enkel hårdrock.

Norrland producerar massor med hårdrocksband och dessutom är de flesta riktigt bra. Varför tror du att just Norrland har blivit ett så starkt fäste för hårdrocken?

-Oj. En bra fråga som jag inte har något bra svar på. En förklaring kan vara att det finns så lite att göra i Norrland så det är det bästa svar jag kan ge på den frågan.

Om du tittar in i spåkulan och ser framtiden. Hur ser framtiden ut med spelningar och festivaler för att ta några exempel?

-Vi spelade i Östersund dagen före nyårsafton och det gick jävligt bra. Lokalen var nästan full och det var bra respons från publiken. Att man sjöng med i låtarna är stort som fan för oss. Vi funderar på att boka in någon slags miniturné men det är mycket som ska skötas. Vi har tänkt oss att vara ute onsdag-lördag och spela på ställen som typ i Stockholm, Gävle, Sundsvall, Örnsköldsvik och så vidare.

Lokala festivaler ser det ut att kunna bli och den stora drömmen vore naturligtvis att få spela på Sweden Rock Festival och Storsjöyran. Men vi får se för vi bokar allt själva nämligen så det är lite pyssel.

En fråga som jag ofta ställer till utländska musiker är hur de ser på världsläget just nu. Hur ser en trummis i ett band från Östersund på hur det ser ut i världen just nu med krig, våld, terrorism mm?

-Det är tragiskt och trist på alla sätt. Just nu är detta dock inget bekymmer för oss personligen eftersom vi inte rör oss så mycket på större ställen där hotbilden naturligtvis är större. Samtidigt så hoppas vi naturligtvis att vi en dag ska få se oss om i världen vi också. Det skulle vara riktigt roligt.

Okej Magnus. Innan vi lägger på för denna gång skulle jag gärna vilja veta vilken som är din favoritplatta genom alla tider?

-Där måste jag säga ”Seventh Son Of A Seventh Son” med Iron Maiden. Den är ruggigt bra. Jag gillar att plattan är välgjord och att bandet spelar så fantastiskt bra på den. Jag gillar även att plattan har en genuin röd tråd från början till slut.

Då tackar jag dig för denna pratstund och lycka till med Edgeland i framtiden.

-Tack själv. Det är kul att ni vill skriva om oss.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter