VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
fatal-smile-band-2012-photo-tallee-savage

Intervju med MR. Y från Fatal Smile

73 Shares

fatal-smile-band-2012-photo-tallee-savage
Rocknytts Mats Tägtström har fått sig ett litet snack med gitarristen MR.Y i Fatal Smile.

FATAL SMILE är aktuella med sitt fjärde album “21st Century Freaks” som släpps den 14 maj via FS Records/GMR Music Group.


Grattis till nya singeln “Welcome To The Freakshow”, den är riktigt bra tycker jag.
Tackar som faen och grymt kul att du diggar den!

Nya singeln har släppts och snart kommer fullängdaren. När påbörjades arbetet med den nya skivan?

Stämmer bra det! Själva låtskrivandet påbörjades för något år sedan då vi turnerat konstant i ca 3 år och gjort cirka 350 gig. Väl tillbaks hemma så gjorde vi en pre-prod inspelning på låtarna för att kolla vilka låtar som höll måttet för nya plattan…Vi hade 22 låtar klara men som till slut “bantades” ner till 11 låtar…

{youtube}eMVhtvfZD_Y{/youtube}

Om du skulle beskriva den nya skivan – 21st Century Freaks , vad skulle du säga då? Hur står den sig mot de tidigare skivorna?
Detta är en riktigt jävla episk platta, det är vad jag skulle säga! Jag tycker att vi har grymt bra jävla låtar på plattan som håller att lyssna på gång på gång utan att man “ruttnar” på dem. Förra plattan ville vi göra en “basic rock´n roll” platta som var ganska enkel och “naken”, men på den nya plattan ville vi göra precis tvärtom då allt är jävligt proddat & med en grymt fet ljudbild på mixen.Vi ville göra en skiva som man helt enkelt kan lyssna på en miljon gånger och fortfarande tycka att det är sjukt jävla bra! Vi har även lyckats få med 2 ballader på denna plattan vilket är helt nytt för oss. Så nu kanske vi äntligen kan få lite tjejer till våra gig då vi haft enorma problem med det tidigare…

Förra skivan producerade ni själva och den mixades av Michael Wagener. Hur såg arbetet ut med denna skiva?
Ja, så var det på “World Domination”-plattan. Denna gången ville vi göra allt själva, från att spela in den till att mixa den. Vi har ju jobbat med legender som Wagener & Stefan Glaumann, och har ju då lärt oss ett och annat. Så nu tyckte vi att det var dags för oss att göra allt själva, så att vi får det exakt som vi vill ha det. Det var ett enormt jobb som tog en jävla tid. Tog oss ca 11 månader att få klart plattan från inspelning till mastering. Helt sjukt lång tid och det var ett gäng tillfällen då vi var nära på att bryta ihop på grund av diverse motgångar med inspelningen osv. Men skam den som ger sig. Vi är grymt nöjda med slutresultatet i alla fall – det är ju trots allt det som räknas!

Var det du som skrev texterna och musiken på skivan eller hur såg arbetet ut med plattan?
Jag har varit med och skrivit text på en del av låtarna, men mestadels så har det skrivits av sångaren (Blade) och bassisten (Alx). Vi har även fått lite hjälp av våran gode vän Paul Sabu som bland annat skrivit låtar till Alice Cooper, W.A.S.P. David Bowie & Madonna mfl…
Musiken har har jag mestadels skrivit. Sen var det jag & Philty som fick göra det enorma mastodontjobbet med allt från att spela in till att mixa plattan.. Grymt kul men sjukt mycket jobb.

Ett medlemsbyte sedan senaste skivan. Berätta lite mer om er nya trummis.
Ja, våran förra trummis var less på att ständigt vara på turné så vi fick helt enkelt gå skilda vägar. Vi fick över 300 ansökningar från hela världen, vilket var helt sjukt. Men till slut så gick jobbet till Philty från Göteborg, en grym lirare och kanon-trummis som hade allt det vi ville ha och som fattat att det handlar om om att underhålla folk och inte tråka ihjäl folk bara för att man spelar trummor och sitter längst bak på scenen.

Vad har ni för influenser i bandet?
Vin, sprit & vackra tjejer/kvinnor.

Om vi ser till det musikaliska, några band som ni brukar lyssna på?
Vi har en väldigt varierad musiksmak då vi alla är lite av “periodare” gällande de musikaliska influenserna och det vi gillar att lysnna på. Men det är allt ifrån gammal Black Sabbath till Nickelback & allt däremellan.

Samtliga är uppvuxna med klassiska band som Whitesnake, Dio, Accept, Metallica, Thin Lizzy, Iron Maiden, W.A.S.P. Mötley Crue, Dokken bara för att nämna några…
Men självklart så gillar vi “nyare” band som t ex Marilyn Manson, Disturbed, Danko Jones, In Flames, Rob Zombie, Machine Head, Avenged Sevenfold, Slipknot mfl…

Hur ser det närmsta framtiden ut, är det spelningar som gäller nu?
Plattan släpps den 14 Maj och sedan är det ut att turnera som gäller. fatal-smile-mr-yBlir lite spelningar till våren och sen turnéer till hösten. Ska bli grymt kul.

Vad hände egentligen med spelningarna som var planerade med Vince Neill? Det är inte första gången han hoppar av i sista stund.
Jävligt bra fråga?!?! Vi skulle ju vara “Special Guest” på hans soloturné i Europa i December 2009 och vi var på väg till första giget i Spanien och fick ett samtal från promotorn kvällen innan om att turnen var intälld.
Trodde ju självklart att det var ett dåligt skämt men så var ju ej fallet.
Det var en “klassisk” bortförklaring där alla skyllde på alla, hans management skyllde på den spanska promotorn som i sin tur skullde på huvudpromotorn osv… En riktig jävla soppa men så kan det ibland vara i denna underbara rock´n roll-djungel. Var ju lagom jävla kul då vi åkt ner till Spanien för detta men vi lyckades i alla fall styra till 15 gig på vägen hem så det blev kanon till slut.

När kan vi ser er live i Stockholm igen?
Vi lirar på Crazy Night´s (Harry B James) nu på fredag den 27 April, det kommer att bli en episk afton så se till att komma dit. Det kommer även att gå att köpa nya plattan på plats då, 2 veckor innan den officiella releasen. Bra as fuck!!!

Foto: Tallee Savage

www.savagebeauty.se 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link