Intervju med Dennis Ward i Pink Cream 69: 2018 fokuserar vi på Pink Cream 69

Dennis Ward är en herre som i likhet med många musiker är arbetsnarkoman. Han dyker upp lite överallt och just nu är han aktuell med sitt moderband Pink Cream 69 som nyligen släppte plattan ”Headstrong”.

Dennis Ward är en herre som i likhet med många musiker är arbetsnarkoman. Han dyker upp lite överallt och just nu är han aktuell med sitt moderband Pink Cream 69 som nyligen släppte plattan ”Headstrong”. Jag ringde upp denne herre och vi pratade en del om nya plattan men också om hur han minns ett kyligt Sverige i början på 90-talet.

Jag blir en aning förvånad när jag ringer och ett barn svarar.

-Hallå.

Ööööh hallå. Jag söker Dennis.

-Pappa det är till dig.

-Hallå. Dennis här.

Hej Dennis. Det här är Johan på Rocknytt. Är allt bra?

-Det är bara bra.

Jag välkomnar Pink Cream 69 tillbaka på platta. Vad är dina förväntningar på nya plattan ”Headstrong”?

-Jag har inga förväntningar överhuvudtaget. Vi är fruktansvärt glada att vi är tillbaka med ett nytt album. Vi har inte bytt stil men vi tog en chans och gick tillbaka till ett album baserat på gitarriff. Keyboards är helt tabu på denna platta och vårat mål har varit att göra våra äldre fans lyckliga.

Jag får lova att säga att ni lyckats också. I mina öron är detta det bästa ni släppt på platta sen ”Electrified” i slutet av 90-talet.

-Tack så jättemycket. Oerhört kul att du tycker det.

Pink Cream 69 har funnits med ett tag nu och det är 28 år sedan ni släppte erat debutalbum. Om du jämför musikindustrin då med hur den ser ut idag så undrar jag vilka de största skillnaderna är?

-Jag skulle vilja säga precis allt. Tidigare var det mer regel än undantag att man åkte runt på turneér som gick back ekonomiskt för att vi skulle sälja plattor. Idag så spelar vi in en platta så vi kan åka ut och turnera för att få in pengar genom att sälja plattor, T-shirts och annat under våra konserter. Vidare så har internet förändrat hela musikindustrin också. Det är lättare att få tillgång till musiken idag förutsatt att man har tillgång till internet.

Jag tänkte precis komma in på det här med streamingtjänster typ Spotify. Känns dessa tjänster nödvändiga för er artister?

-Jag känner inte till Spotify så väl men jag antar att det är en bra tjänst. Jag kan inte säga att jag tycker om det men trots det så tjänar det sitt syfte. Själv så använder jag mig av I-tunes när jag söker nya album. Gillar jag det jag hör så köper jag en fysisk CD också. En hel del hårdrocksfans vill dock ha en riktig CD i sin hand och det känns bra.

Vad händer nu när plattan är släppt? Kommer vi i Sverige att få chansen att se Pink Cream 69 live?

-Ja vi sitter just nu och planerar för en turné som ska starta i mars nästa år. Det finns just nu några klara datum i maj och det finns också planer för att medverka på festivaler nästa sommar. En hel del bra saker kommer att hända.

På tal om festivaler så var ni bokade till Väsby Rock Festival 2016 men festivalen ställdes in. Hur ser du på att festivaler ställs in?

-Tyvärr är det sånt som händer. Det ligger utanför vår kontroll men det är naturligtvis inte roligt när det händer. Samtidigt så kan det även drabba oss som band att vi får ställa in en turné på grund av att sångaren tappar rösten eller att någon annan medlem bryter armen.

I början av er karriär spelade ni i Sverige vid ett par tillfällen. Första gången som förband till White Lion och när ni släppt er andra platta ”One Size Fits All” så öppnade ni för Europé. Har du några speciella minnen från Sverige?

-Jag minns att vi och Europé hade oerhört trevligt efter spelningarna. Vi drack öl och snackade en hel del. Jag kommer också ihåg att det var oerhört kallt.

Ja det här var i februari så lite kyligt var det.

-Ja precis. Dessutom kommer jag fortfarande ihåg att det var ingen trafik på era vägar. När vi satt i turnébussen så mötte vi inte många bilar och då ska man ha i åtanke att jag är från Austin i Texas. Där är det trafik kan jag säga.

Vi åker inte så mycket bil när det är kallt ute.

-Ha ha ha nej det verkade som det var så då i alla fall.

Om vi ser in i framtiden. Är Pink Cream 69 din första prioritet eller kommer du att satsa mer på Unisonic?

-Hela 2018 kommer vi att fokusera på Pink Cream 69. Tanken är att börja skriva nytt material till Unisonic i slutet av detta år men där är det Helloween som bestämmer. Det är deras turné som bestämmer när Unisonic kan gå in i studion igen. Och jag har ingen aning hur länge deras turné kommer att pågå. Det hade varit enklare om jag kunnat klona mig själv för då kunde båda banden köra samtidigt.

En sista fråga då. Vilken låt tycker du är den bästa Pink Cream 69 spelat in?

-Oj oj oj det där är jättesvårt. Jag vet verkligen inte vilken som är bästa låten med Pink Cream 69. Däremot så tyckte jag väldigt mycket om hur låten ”Thunderdome” kom till. Det gick snabbt och vi kände oss väldigt bekväma med att spela in den låten.

Okej Dennis. Jag tackar dig för att du tog dig tid och lycka till i framtiden.

-Tack själv……verkligen.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER