VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Intervju: Norman Skinner – Niviane

0 Shares

Amerikanska bandet Niviane släpper sitt debutalbum ”The Druid King” den tredje november. Då plattan är riktigt bra blev jag nyfiken på bandet och skickade lite frågor till sångaren Norman Skinner.

Vilka är Niviane?


Vi är ett relativt nytt power metal band från Sacramento i Kalifornien. Medlemmar i bandet är:
Mark Miner – Gitarr, Gary Tarplee – Gitarr, Rick Stallkamp – Bas, Noe Luna – Trummor och Norman Skinner Sång. Bandet bildades i slutet av 2014 men det var i och med att den nuvarande sättningen tillkom 2016 som bandet stabiliserades ordentligt. Från och med då har vi jobbat hårt för att nå ut med vår tunga power metal.

Vad betyder namnet Niviane och hur kom ni på det?

När jag kom med i gruppen under 2015 hette bandet redan Niviane. Det var en av de ursprungliga medlemmarna, som inte är med i bandet längre, som kom på det. Niviane var en fresterska/häxa i legenden om kung Arthur. Hon förförde och förådde Merlin.

Hur är hårdrockscenen i USA i dagsläget för ett nytt okänt band?

Det är tyvärr väldigt tufft för nya okända band att försöka ta sig upp. De flesta av de bra spelställena har stängt igen eller bokar inte hårdrocksband längre. De som fortfarande gör det kräver oftast att banden betalar för att få spela vilket gör att man får spela på sunkiga barer med 21-års åldersgräns. USA är i det stora hela inte särskilt hårdrocksvänligt.

Vad har ni för förväntningar nu när debutalbumet släpps?

Som band har vi inga överdrivna förväntningar. Vi hoppas att skivbolaget, Pitch Black Records, kommer att pusha ordentligt för skivan så att vi kan få så mycket publicitet som möjligt och på så sätt vinna nya fans. Vi är väldigt aktiva och letar hela tiden efter möjligheter till att få turnera och komma ut och spela. Vi skulle älska att få spela på några av de stora spektakulära sommarfestivalerna i Europa. Albumet är vår introduktion i hårdrocksvärlden och vi kan bara vänta och se hur vi kommer att tas emot av fansen.

Berätta lite om skivan. Hur låter den? Vad har ni för influenser?

Skivan är en mix av traditionell US Metal och den Europeiska power metal vi i bandet älskar. Vi tillhör helt klart den tyngre halvan av power metal vilket skivan speglar väldigt väl. Varje låt står stadigt på egna ben och som helhet har skivan en väldigt kraftfull episk känsla. Influenserna varierar mellan bandmedlemmarna men Iron Maiden, Dio och Yngwie Malmsteen samt även band som Amon Amarth, Primal Fear och Brainstorm tycker vi alla är bra.

Om jag påstår att Iced Earth är en stor influens har jag rätt då?

Då har du helt rätt. Jag får ofta höra att jag låter en hel del som Matt Barlow. Samtliga medlemmar är i olika hög grad influerade av Iced Earth. För mig personligen är de stora favoriter och jag välkomnar alla jämförelser med dem.

Hur kommer det sig att ni fick den relativt välkände JK Northrup att producera skivan?

Vår gitarrist Mark Miner har känt JK i många år. De har spelat tillsammans med andra artister och har många gemensamma bekanta. JK har också spelat in tre skivor med ett av mina tidigare band, Dire Peril, så vi visste var vi hade varandra. JK är en enorm talang och vi kommer att använda honom som producent på vår nästa platta också.

Vem av er och hur kom ni på en låttitel som March of the Jötunn?

Det är jag som skriver alla texter i bandet. När jag arbetade med den låten ville jag skriva en låt om frost jättarna från den fornnordiska sagan. ”March of the Frsot Giants” kändes dock väldigt klicheeaktigt så jag behövde en bättre låttitel. Jag googlade lite och ramlade över namnet Jötunn och visste direkt att det skulle passa perfekt. Textmässigt försöker jag hålla mig till mytologiska eller historiska teman men slänger så klart även in en del andra idéer i det hela.

Har ni några planer på att spela i Europa?

Vårt management Distilled Entertainment jobbar med några tourmöjligheter för oss. Vi hoppas även att skivbolaget som är baserat på Cypern kommer att kunna hjälpa oss få några spelningar i Europa. Vi vill väldigt gärna få komma över till er och spela.

Till sist. Vilken är din favoritlåt på skivan?

Hela bandet har nog ”The Berserker” som sin favorit. Den är tung och fylld av energi och gitarrdueller. Sången är riktigt bra också om jag får säga det själv. Vi släppte den som vår första singel och ska även spela in en video till den.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter