VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Intervju med Nicholas Leptos – Arrayan Path

46 Shares

Sångaren i Arrayan Path, Nicholas Leptos, var vänlig nog att svara på några frågor jag skickade till honom. I samband med detta fick jag även veta att han sjunger på den kommande skivan med legendariska bandet Warlord.

Varför ändrade ni namnet från Arryan Path till Arrayan Path?


Namnet ändrades så att vi skulle sluta förknippas med extremistgrupper. Det var ett uppenbart felbeslut från början vid valet av namn (även om vi hade goda intentioner då namnet betyder något helt annat) men efter att vi rättat till det har vi inga sådana problem längre.

Hur kommer det sig att ni flyttade från USA till Cypern? Berätta lite om bandets historia.

Det är där vi kommer ifrån, Cypern är vårt hemland. Bandet bildades i USA under min tid som student där. Så fort jag hade avslutat mina studier flyttade jag hem igen. Vi började lite smått med två demos som innehöll låtar i väldigt olika stilar. Vår debutskiva släpptes 2004 och kallades då för ”epic metal”. Efter det tog vi en paus i fem år för att återvända 2010 och har kört på sedan dess. Vi har släppt fem album på åtta år och har det sjätte på väg att släppas. Det finns många olika element att hitta i vår musik. Power, epic, classic, folk, orientaliskt, säg det och vi spelar det!

Hur är hårdrockscenen på Cypern? Jag tror att ni är det enda Cypriotiska bandet jag känner till.

Eftersom Cypern är en liten ö så är det naturligtvis en liten scen. Det är tyvärr inte så många aktiva band men på rak arm kan jag nämna Rust X, Winters’s Verge, Astronomikon, Barebone, Solitary Sabred och Blynd. De sistnämnda om man tycker om lite brutalare musik.

Vilka musikaliska influenser har du?

Jag bildade bandet för att spela en mix av Iron Maiden och 90-talets power metal typ Rhapsody Of Fire och Blind Guardian. Jag tycker vi musikaliskt ligger närmare Iron Maiden än power metal. Jag är även ett stort Kamelotfan.

Dawn of Aquarius är ert sjätte album. Berätta lite om det. Låter det som tidigare album eller kan man förvänta sig några överraskningar?

Jag tycker inte att något av våra album låter riktigt som plattan innan så där finna alltid några överraskningar. Den här gången bestämde vi oss för att försöka få ihop en bra mix av power metal och episk metal med lite mellanösterninfluenser. Det är helt klart det mörkaste album vi gjort hittills. Det ligger stilmässigt närmast vår fjärde platta IV: Stigmata.

Vilka är medlemmarna i bandet på denna plattan?

Nicholas Leptos – Sång
Socrates Leptos – Gitarr, Keyboards
Christoforos Gavriel – Gitarr
Kikis Apostolou – Gitarr, Keyboards (gästspelar på albumet)
Miguel Trapezaris – Bas
Stephan Dittrich – Trummor
Huseyn Kirmizi – Keyboards (gästspelar på albumet)

Kommer ni att turnera något? Finns det några planer på att spela på festivaler i Europa nästa sommar?

Vi är inte något turnerande band men vi tycker om att spela live så dyker det upp några erbjudanden så är vi glada att spela varsomhelst. För tillfället har vi bokat några spelningar på Cypern och i Grekland.

Sista frågan blir denna. Vilken låt är den bästa som någonsin har spelats in?

Åh herregud! Jag tror inte jag har fått en svårare fråga att besvara än denna. Jag skulle säga ”Where Eagles Dare” eller ”Moonchild” med Iron Maiden men om några minuter har jag förmodligen ändrat mig. Jag älskar även ”She’s Gone” med Steelheart.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter