VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Intervju med Cryonic Temple: Hårdrock och Heavy Metal kommer aldrig att dö

För några veckor sedan så fanns ett antal hårdrockare på plats i Falun för att bevittna Sabaton Open Air. Jag passade då på att prata lite med två av medlemmarna i Cryonic Temple som är baserade i Borlänge som ligger ett par mil söder om Falun.

Ny platta vid namn ”Into The Glorious Battle” släpptes i april och min första fråga till Mattias Lilja (sång) och Markus Grundström (gitarr) är vad de tycker om den spelning de nyligen avslutat?


-Vi är supernöjda säger de både direkt. Det var ett djävulskt drag på publiken och eftersom vi spelade inne i tältet denna gång så kom vi betydligt närmare publiken om man jämför med vår spelning här för två år sedan. Det gör att det blir mer personligt och det är så häftigt att spela här för vi har en tacksam och fantastisk publik.

Historiken kring bandet? Hur lyder den?

-Bandet startade 1996 och just nu är det endast Esa (gitarrist) som är med sen starten. Det har blivit fem stycken plattor varav den senaste ”Into The Glorious Battle” släpptes i april. Det känns som denna konstellation är riktigt bra. Vi har kul och vi kommer överens.

Framtiden? Hur ser den ut?

-Vi har två spelningar i Italien inplanerade i oktober. Vi ligger på ett skivbolag i Italien där vi skaffat ett nätverk. Vi ordnar allt själva när det gäller spelningar och det är Markus som håller i trådarna och pratar mycket med folk via mail bland annat.

Vad har Cryonic Temple för influenser?

-Jag måste säga Status Quo och AC/DC säger sångaren Mattias.

-Och jag måste säga Kiss vilket inte är särskilt originellt säger gitarrist Markus. Men även AC/DC och Metallica är stora influenser. Sen är vi helt säkra på att hårdrocken aldrig kommer att dö. Just nu så är Metallica och Iron Maiden så kallade arenaband och det blir nog svårt för nyare hårdrocksband att nå dit. Det beror på att själva musikindustrin är svårare nu men samtidigt så har hårdrock och heavy metal så många hängivna fans så som musikstil dör den aldrig.

Okej grabbar. Min sista fråga denna onsdagskväll i Falun är oerhört simpel. Vilket är tidernas bästa riff? Och bara så att ni vet så kommer jag att skriva ”Jawbreaker” med Judas Priest vad ni än säger 🙂

-Ha ha ha ja då får vi väl säga det då. Nej men allvarligt så är ”Master Of Puppets” med Metallica tidernas bästa riff enligt mig säger Markus. Mattias som är en hyvens person säger till slut att då säger jag ”Jawbreaker” då för att du säger det. Ha ha ha nej men det är ett fantastiskt riff så det får bli den.

Då tackar jag er för att ni ställde upp och lycka till i framtiden.

-Tack själv. Och eftersom jag vet var du jobbar så hoppas jag du ger oss en bra recension säger sångaren Mattias Lilja och skrattar innan vi skiljs åt.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter