VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Thobbe Englund

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Thobbe Englund

På lördag spelar Thobbe Englund på Sabaton Open Air och det borde egentligen inte vara några konstigheter med det. Skillnaden nu mot tidigare år är att denna gång har han sitt eget band i stället för att vara gitarrist i Sabaton.

I och med detta så skickade jag iväg ett mail till Thobbe med några korta frågor inför detta års Sabaton Open Air.


Hej Thobbe. Hoppas allt är bra med dig. Jag hoppas dessutom på att det blir en bra upplevelse för dig nu när du spelar på en annan tid och kanske inför färre människor än tidigare.

Annons:

-Hallå Johan. Tack tack, jodå det blir nog riktigt bra tror jag men jag vet inte vad du menar med färre människor? Ha ha ha, skojar bara.

Du släppte plattan ”Sold My Soul” i februari. Hur har den blivit mottagen?

-Precis. Det blev ett ganska snabbt avstamp efter att jag klev av Sabaton i augusti förra året. Ska jag vara ärlig så var jag väldigt nervös hur plattan skulle tas emot eftersom det absolut inte låter som Sabaton. Jag vägrar bli en sell-out så det handlade om att göra det jag verkligen ville musikaliskt.

Det visade sig verkligen funka och det blev faktiskt en smärre succé för mig personligen. Jag är skitglad över den support jag lyckats få med mig från Sabaton-eran, men även riktigt glad för de nya fans som upptäckt mig och bandet i och med ”Sold My Soul”.

Du har gjort några spelningar tidigare på Sabaton Open Air som gitarrist i Sabaton. Dina förväntningar inför denna spelning?

-Jag hann med fem spelningar med Sabaton på Sabaton Open Air eller Rockstad:Falun som det hette innan. Naturligtvis har jag realistiska förväntningar i alla avseenden även om jag är rädd att jag per automatik kommer att försöka hitta och trippa runt den tidigare så vanligt förekommande pyro-varningstejpen och andra rent vanemässiga mönster. Men det ska nog gå bra.

Publikmässigt så är det självklart så att jag spelar för en mindre skara, vilket är skitkul. The thrill is in the chase. Det som blir spännande att se hur mycket folk som sluter upp, och även hur många tyskar och polacker som försöker sjunga med i ”Trägen Vinner” J

Vad kan de som ser Thobbe Englund förvänta sig?

-Hårdrock på riktigt. Inga tillsatser eller konstigheter. Vi kör allt live utan förinspelade element eller andra säkerhetsåtgärder. Spontanitet, ärlighet och en jävla kärlek till hårdrock och gitarren.

Har du samma medlemmar nu som på plattan?

-Jajamensan, samma gubbar. Vi var ute på en Europa-turné i våras och då fick vi verkligen nöta in varandra. Så där som det bara kan bli när man bor i en turnébuss en längre tid. Det är fina killar och de gillar öl allihop.

Om vi ser in i framtiden en aning. Finns det planer på fler plattor och turneér?

-I allra högsta grad. Nästa platta finns redan i förproduktionsstadiet så det kommer bli jobb med den under hösten/vintern. Jag kan avslöja redan nu att jag kommer att ha med lite härliga hårdrockslegender på gästsång. Och det blir naturligtvis en turné på den plattan.

Jag antar att du skaffat en del minnen från alla dina år på Sabaton Open Air. Vilket är det bästa minnet?

-Jag tror att det var när jag och Jonas Asplind (Follow The Cipher) naken-streakade genom artistområdet. Ryktet spred sig att vi var i färd att ta en vända genom barområdet vilket också stämde. Vi blev dock stoppade av vår gode vän och festivalgeneral Krister Lindholm samt min fru. Vi nöjde oss därmed att visa våra bleka men vackra kroppar för de andra artisterna. Någon höll för ögonen på sin flickvän vilket jag absolut inte förstår. Detta var 2012 eller 2013 tror jag, åren flyter ihop. Härliga minnen finns från samtliga festivaler.

Då önskar jag er lycka till och förhoppningsvis så ses vi.

-Tack Johan. Ja det hoppas vi på.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT