VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Mycket skratt med Sator – Intervju från Skogsröjet

Jag träffar bandet i deras loge ett par timmar före giget och frågar om de laddar för fullt nu.

– Nej inte än, säger Chips Kiesbye (sång och gitarr) då kommer formtoppen för tidigt. Det tar typ 10 min för oss att ladda upp, det är inte riktigt som förr. Vi har inte så mycket speciella grejer för oss. Jag brukar knyta om skorna, det är min grej.


– Jag brukar ta en bärs, berättar Kent Norberg (sång och gitarr), men idag ska jag köra bil så då blir det inte ens det. Vi håller inte handen och ber till Gud eller står i en sån där ring och kramas.

Annons:

– Det är bara bra att vara ofokuserad så länge som möjligt och glida runt lite så tar man allt när det är dags, säger de.

-Det kan vara lite jobbigt om det är för mycket folk i logen inför ett stort och viktigt gig, då kan man behöva vara ifred, säger Kent.

Så vad är era förväntningar på dagen spelning?

– Vi har ju varit här på Skogsröjet tidigare och med tanke på gårdagen när vi körde Sator trio och vilket jävla bra ställ det var där nere så förväntar jag mig att det kommer att bli ett sjukt drag nu när vi får köra full styrka, säger Heikki Kiviaho (bas).

– Ja det kändes som att det var fullt i det där tältet, fortsätter Kent. Folk var glada och det var hög stämning. Sen efter giget fick man ju ta väldigt många selfies med folk, fortsätter han.

– Jag försökte bära grejer men jag kom bara en meter i taget, ha ha, säger Chips. Det blir lite stökigt men samtidigt kan man inte säga nej. Folk är glada och trevliga så det är inga problem.

Festivaler passar Sator utmärkt då det finns många fans i publiken.

– Det är våran stam, vårat folk. Är det någonstans som vi passar in så är det på dom här ställena, så jag har svårt att tro att det inte ska bli roligt, fyller Chips i.

Jag frågar om det kommer att bli någon klättring för Heikki idag men det avslöjas inte.

– Jag har inte varit och rekat än säger han och skrattar.

– Först är det ju skyddsombudet och försäkringsbolaget som måste kolla, skrattar Chips, Heikki är ju försäkrad till 400 kronor om han trillar ner, ha ha!

– Vi vet ju aldrig vad som händer, det vet inte Heikki heller, förklarar Kent. Heikki har så här lång framförhållning säger han och håller handen en decimeter framför näsan, ungefär lika lång som en ölöppnare, ha ha!

– Det finns en skön spontanitet fortfarande. Det blir lite som det blir och publiken är en lika stor del av showen. Det är den kommunikationen som gör att det händer något och att det aldrig blir helt lika, det ska alltid vara något som är unikt annars hade det varit tråkigt för länge sen, berättar det.

– Gillar man inte musiken så kommer man i alla fall ihåg mellansnacket skojar Kent.

– Eller i alla fall basisten, skrattar Heikki.

Mycket skratt med Sator - Intervju från Skogsröjet 1

I ett aningen för spontant infall råkar jag ta upp min högst personliga reflektion att det faktiskt ofta är just basisten i rockband som är den snyggaste profilen i bandet……. Därpå bryter det ut ännu mer skratt och det visar sig plötsligt att alla har varit basister vid något tillfälle… Ja, ja, det är väl tur att de valt att sprida ut sig på olika instrument numera och jag vet ju att många är svaga för både sångare och gitarrister också.

Efter giget analyserar bandet alltid spelningen en stund och pratar om vad som hänt, vad som har varit bra mm. Sen blir det som sagt selfies och lite fest, i alla fall för ett par av bandmedlemmarna. Vad sen begreppet fest innebär har vi också lite olika teorier om men en sak kan jag konstatera, Sator är ett band som har kul när de är ute och det ser dom till att även vi i publiken har.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT