VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Skogsröjet: Intervju med Mike Tramp

34 Shares

Det känns nästan som jag blivit vän med Mike Tramp eftersom jag ligger på och frågar om intervjuer och han alltid tar sig tid. Nu är Mike aktuell att spela på Skogsröjet och denna gång så fanns inte tiden till att göra en telefonintervju. Därför fick det bli det näst bästa som i detta fall är att jag skickade några frågor via mailen.

För det första så säger jag välkommen tillbaka till Sverige Mike. Vad kan publiken på Skogsröjet förvänta sig?


-Mike Tramp är en artist som växt sig starkare under åren. Det betyder att det spelar ingen roll om jag spelar låtar som släpptes för trettio år sedan. Man kommer att höra att låtarna framförs av en 56-årig man som inte försöker låta som han gjorde när han var 26. Jag representerar den artist är idag vilket inkluderar min syn på hur det ser ut i världen.

På gott och ont så försöker jag tillsammans med mitt band att vara lite annorlunda än andra band men ända en del av rock’n roll världen.

Förra gången vi talades vid gjorde vi det via telefon och då var du aktuell med ditt senaste album ”Maybe Tomorrow”. Är du nöjd med de reaktioner du fått från dina fans?

-När jag spelade in plattan var det för att jag hade sånger som jag ville skulle strömma ur högtalarna tillsammans med mitt band. Inte för att världen eller musikindustrin väntade på ett nytt album med Mike Tramp. Med det menar jag att jag gjorde plattan både för skojs skull och för konstnären i mig. Att människor och de flesta kritiker tyckte om det de hörde är bonus och det gör att jag både är nöjd och glad över reaktionerna.

Om du jämför det turnerande liv du lever just nu jämfört med åren i White Lion så undrar jag vilken den största skillnaden är?

-De flesta männsikor som tittar sig i spegeln ser att man inte ser ut som man gjorde för 30 år sedan. Andra säger att var tog den roliga tiden vägen. När jag ser tillbaka på de senaste 30 åren så har jag sett hur krig och annat elände ställt till det i vår värld och det kan aldrig ställas till rätta igen. Och under dessa år så spelade jag musik som en stor del av mitt liv. Nu har jag hamnat i ett vägskäl där jag undrar vad i hela friden kommer att hända nu? I vilken riktning kommer jag att gå?

Jag bara måste fråga vad du tycker om det faktum att Dio åker på turné med Ronnie som hologram?

-När jag hörde talas om det för ett par år sedan så tänkte jag att vad är det här för skämt. Vilken skymf mot Ronnie. Nu säger medlemmar i Dio och Ronnies fru Wendy att Ronnie skulle ha älskat detta. Vad är det för jävla skämt? Ronnie James Dio hade en röst som var perfekt till låtarna han spelade in. Det han gjorde var kvalitet rakt igenom.

Det är endast pengar det handlar om i detta fall och ser man var dessa spelningar äger rum så drar även bokare öronen åt sig. Jag har sagt till mina barn och bandmedlemmar att när jag är borta så skulle de bara våga försöka något liknande, ha ha ha.

Framtiden då? Har du planer för ett nytt album?

-Jag har massor av musik kvar att ge ut även om musikindustrin mer eller mindre är utdöd. Det blir återigen musik för mig själv och de som följt och växt tillsammans med mig genom åren. Det blir musik för de som accepterat att detta träd inte slutat växa eller ändrat form.

Till sist Mike så önskar jag dig lycka till på Skogsröjet och nästa gång så hörs vi telefonledes igen tycker jag.

-Alltid Johan. Och som vanligt så tackar jag för att du ger mig möjligheten att få prata med dig.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter