VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

INFÖR SKOGSRÖJET – Intervju med Corroded

Per Soläng (trummor)och Bjarne Elvsgård (bas) berättar om vad festivaler betyder för Corroded. Dessutom får du veta hur Bjarnes poetiska beskrivning av Corrodeds själ lyder. Vi skojar lite om löneläget inom musikbranschen och kommer in på varför Corroded har lyckats få genomslag i en så galen konkurrens som det är.

Bjarne:

-För det första är vi ödmjuka och så tror jag att vi spelar en rock som tilltalar många. Den är varken stenhård eller soft så det var nog det som gjorde det.

Det som har slagit mig när jag har studerat många band är att vissa har så otroligt hängivna fans utan att för den skull vara världens mest kända band. Corroded är ett av dom. Hur upplever ni det?

Bjarne:

-Ja, dom är fantastiska! Många av dom har följt oss från dag ett.

Per:

-Ja, vart vi än spelar i Sverige så sitter det en tjej uppe Dalarna och sammankallar till en förfest på en närbelägen krog som stället vi spelar på. Det har blivit som en liten ”Corrodheadfamilj” och dom ser alltid till att träffas innan spelningen. När vi har möjlighet så kommer vi förbi och säger hej för vi gillar ju att dom gör det här och är så hängivna. Då vill man gärna bjuda tillbaka lite när det går.

Corroded är ett hårt jobbande band och gör väldigt många spelningar. Om man inte lyckas pricka in en klubbspelning så är ett hett tips att kolla in festivaler, för där hittar man dom nästan alltid.

Per:

-Vi släppte ju en ny skiva i April och då kommer det väldigt påpassligt att spela för en stor publik. På en festival så är ju folk där för att lyssna på musik och det går alltid att hitta nya fans. Festivalerna är en enorm spegel ut för oss så att plocka på sig så många festivaler som möjligt på en sommar är bara fördelaktigt.

Av alla festivaler ni har varit på, hur upplever ni Skogsröjet?

Bjarne:

-En jävligt mysig festival, man softar omkring och folk är trevliga.

Per:

-Sweden Rock är ju supercharmig på alla sätt och vis, stor som djävulen själv, men här kommer du till en festival i lite mindre kostym men som absolut inte är tråkigare eller sämre. Tvärtom, den är fantastisk! Det går inte att ha en festival idag om inte allt rullar. Allt från bemötande till hur dom respekterar oss som band. Alla festivaler är ju bra på sitt sätt.

Och här utbryter nu en het diskussion mellan Bjarne och Per om huruvida det verkligen är sant att alla festivaler är bra och proffsiga….. Låt oss sammanfatta det med att Per är aningen mer politiskt korrekt än Bjarne….. Till slut är de i alla fall nästan överens om att det inte riktigt är alla festivalers personal som har samma servicekänsla som Skogsröjet som de kallar ”outstanding”. Jag försöker klämma fram lite festivalminnen och får lite smått och gott.

Bjarne:

-Sweden Rock senast var helt jävla oslagbart! Sen finns det ju mindre roliga minnen. 2011 regnade det på alla festivaler som vi var på. Inte en enda solig festivalspelning!

-När vi för många år sedan var på Helsingborgs stadsfest så var vi ute och gick på stan och jag råkade gå nästan ända till Lund eller Malmö eller vad det nu var. En fantastisk kväll helt enkelt med väldigt trevlig servicepersonal. Polisen var helt underbar! Ha ha!

Per håller med om att årets upplaga av Sweden Rock var helt sjukt bra.

-Vi spelade 13.15 den 4:e festivaldagen och vi hade nog varit nöjda med hälften av publiken som dök upp. Det var runt 16.000 pers och någon form av rekord. Helt galet!

-För ett par år sedan på Hoforsrocken så dog hela scenen av ett stort jordfelsbrott. Det var livsfarligt att vara där. Vi var tvungna att flytta till en lite mindre scen och spelade där i stället. Regnet öste ner och trots att jag satt bakom trummorna längst in på scen så var jag genomblöt. Det regnade i sidled! När jag kom upp till replokalen nästa gång hade stativen börjat rosta.

Själv har jag vid flera tillfällen blivit imponerad av band som fortsätter att ge 100 % även när hälften av publiken pga regn går iväg till öltältet men de säger att de alltid vill ge allt för de som faktiskt står kvar och det är vi ju glada för. (Det finns ju dock en del överåriga rockare där ute som inte ger 100 % oavsett väder…..inga namn nämnda.)

 

INFÖR SKOGSRÖJET - Intervju med Corroded 1

Corroded släppte en singel nyligen som faktiskt har släppt en gång innan av ett tidigare skivbolag som inte riktigt skötte uppföljningen. Nu har den släppts internationellt och blivit väl mottagen. Och så var det där med Corrodeds musiksjäl á la Bjarne;

-På nåt sätt så tycker jag att det är grunden till all hårdrock som vi spelar. Tillbaka till 80-talet, lite 70-tal. Det är jävligt modernt med ett amerikanskt-svenskt sound och vi är ett gäng jävligt trevliga killar. Man får röj från hjärtat! Oavsett i vilken grad av röjhumör vi är på. Så kom till Skogsröjet!

Per:

– Och gå in på Spotify om ni inte har hört oss!

Jag har sett Corroded live och jag vågar nog intyga att de håller vad de lovar. Ett jäkla röj och riktig hårdrock.

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER