VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
hcss02effie-trikili484

INFÖR SKOGSRÖJET – Hardcore Superstar, “husbandet”

Hardcore Superstar firar sin 10:e medverkan på Skogsröjet i år. Exakt vad det kommer att innebära får vi som kommer att vara där veta. Men överraskningar blir det! Det jag lyckas få ur Jocke Berg är att det kommer att smälla lite extra och att de kommer att spela in en Live-DVD på plats. Så vill du föreviga dig själv på den, så är det bäst att du tar plats längst fram när det är dags för det alltid lika partyladdade bandet.

 När jag får tillfälle att prata en stund med Jocke är han nyligen hemkommen från två festivalspelningar i Tyskland och jag undrar hur trycket var där nere?


-Det var bra för fan! Det var två stora festivaler och jag hade ingen aning om att vi låg precis under headline så det var skitbra tider och publiken var helt magisk. Så det var en jävligt bra helg!

Annons:

Vila finns dock inte på schemat. I bakgrunden stojar barnen som redan börjar formas till framtida hårdrockare. Dom ska med på Skogsröjet om några dagar och 6-åringen har redan en egen jeansväst som ett fan i Spanien har gjort till honom. På ryggen står hans namn längst upp och Hardcore Superstar emblemet under. Och så nitar och grejer förstås. Att Skogsröjet bjuder på en speciell och familjär stämning är det ju många som vittnar om, även Jocke;

-Man ser farfar gå med sin pojk och sitt barnbarn. Det är jävligt go stämning. Det känns som att komma hem varje gång man kommer dit. Vi har fått en så jävla bra kontakt med Stefan och Tommy som driver festivalen och då har det känts roligt att komma tillbaka. Vi har ju blivit lite som deras husband.

-Man har ju sett festivalen växa och det har varit jävligt roligt. Från en idé till något ganska stort får man säga. Dom har ju ganska gedigna akter nu för tiden, stora band som spelar i lilla Rejmyre som ligger mitt i ingenstans. Det är ett jävla jobb dom har lagt ner alltså och det ska dom ha en stor eloge för. Det är ju ideellt, den ligger som den gör och byn ökar med 6000 pers per dag, det är jävligt fräckt. Jävligt imponerande! Jag minns när vi spelade där första gången, det var ju ett lastbilsflak mer eller mindre. Det har ju hänt mycket sen dess. Varje år har de utvecklat något och det är häftigt att få se den växa till världens bästa minifestival.

hardcore superstar foto effie trikili rocknytt.net

Vad är då roligast som musiker, klubbgig eller festival?

-Klubbgig kan ju vara roliga om det är små, svettiga klubbar, jävligt intimt och roligt. Men just festivaler gör ju att man når ut till så mycket mer folk så promotionmässigt för ett band är det ju mycket bättre. Spelar man för 10.000 pers kan det vara 5000 som aldrig har sett oss trots att vi har hållit på i 20 år, så det är där man kan fånga nya fans. Det är nog 50/50 men måste jag välja så väljer jag ändå festival. Det är roligt att träffa andra band och hänga med dom också.

Har du varit på mycket festivaler privat?

-När jag var yngre var jag mycket på Hultsfred och åkte runt på lite olika festivaler. Men sen har det ju mest blivit att man jobbat på festivaler. Jag har varit på jävligt många festivaler!

Hardcore Superstar firar 20 år som band nästa år men det märks ingen åldersnoja när man ser er på scen.

-Jag är ju 43 bast men jag är ju inte det i huvudet. Nu i helgen t ex så stagedivade jag, det kanske inte alla i min ålder gör. Jag tenderar till att stänga av det vuxna när jag går upp på scen och det kanske är bra för det är ju underhållning. Jag går in och släpper allt annat. Det bara är så. Vi snackade om det igår. Det är så jävla sjukt, vi har allsång i varenda låt oavsett om det bara är oooaaa eller så sjunger folk med i texten. Folk älskar ju det, att få vara delaktiga och jag tror att det är det som har gjort oss så starka. Vi släpper aldrig publiken. Jag som frontman ser alltid till att de är med!

Jocke fortsätter att reflektera över eventuella skillnader på bandet nu och då.

-Vi är ju samma killar fast äldre. Det är klart att vi har gjort bättre plattor senare i karriären. Det är ju inte alltid man känner för att gå upp och giga men så fort introt går så försvinner ju den tanken. Den 1,5 timman på scen är ju den bästa i livet. Det är ju fantastiskt! Man blir ju proffsigare med åren även om man aldrig blir fulländad. Det spelar ingen roll om vi utanför scen har haft en dålig dag, det påverkar aldrig gigen. Det är nåt som man är ganska stolt över. Vi är där för publiken och jag tror det är därför de kommer tillbaka.

Hösten är fullspäckad med spelningar i Europa och så jobbas det på nya plattan.

– Trummorna är lagda nu och snart ska vi lägga gitarrerna. Vi kommer att släppa en singel så snart som möjligt. Plattan tror vi kommer någonstans till våren. Det som kommer att skilja den nya plattan från den vi släppte senast är att den är mer tillbaka till hur man är van att höra Hardcore Superstar. Förra plattan blev det lite två läger runt, hälften som undrade vad fan vi höll på med och hälften som älskade det. Den var ju lite mörkare, inte så party som Hardcore är. Nu är vi tillbaka på rätt köl igen. Det kommer att bli ett jävla ös igen!

Till sist kommer det en hälsning till alla Hardcorefans därute;

-Tack för att ni är världens bästa fans! Speciellt på Skogsröjet, att ni kommer tillbaka år efter år och supportar oss och tack för att Skogsröjet finns! Såna eldsjälar som Stefan och gänget är svåra att hitta idag.

Själv kan jag konstatera att jag utan att behövt fråga fått reda på ett några saker om Jocke.

  1. Hans favorit bland svenska kraftuttryck är ”jävlar”
  2. Han är en cool farsa med coola kids.
  3. Han är jävligt trevlig!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT