VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

The Grand Masquerade: “Det finns så mycket mer att ge en publik än musiken, ett band ska upplevas”

The Grand Masquerade är ett fyrmannaband från Stockholm med en unik image: att kombinera 80-talets rockkultur med venetiansk opera och maskerad från sena 19-talet. Bandet har släppt en EP bestående av fem låtar och jobbar just nu sin kommande fullängdare. Jag fick chansen att prata med bandet och ställa några frågor.

Ni är ju ett relativt nystartat band med rötterna i Upplands Väsby. För de som inte känner till er, hur skulle ni beskriva er själva och er musik?


Ett visuellt och pompöst band som lirar melodisk rock med modern tappning med den visuella biten tagen ifrån 1800-talets venetiansk opera. Vi har musikaliska influenser från band som Kiss, Queen, Def Leppard m.fl. med en modern tvist.

Fyra maskerade män. Hur fick ni idén till maskerna? Hur ser en möjlig utveckling av detta koncept ut?

Annons:

En tydlig vision om hur vi skulle se ut kom från bandnamnet. Vi tog inspiration ifrån den venetianska maskeraden och kombinerade det med stilidealet från det glammiga 80-talet. Vi har även tagit inspiration ifrån bland annat Phantom of the Opera, Mannen med järnmasken m.fl. Vi har tänkt utveckla det väldigt visuellt i framtiden med en bombastisk scenshow. Det finns stora idéer och visioner med det visuella i framtiden. Tänk Kiss 2.0.

Jag har läst i en annan intervju ni gjort, att det visuella i era spelningar spelar en väldigt viktig roll. Skulle ni kunna utveckla det lite, på vilket sätt?

Vi själva uppskattar när man går på konsert och får en helhetsupplevelse. Vi vill att det ska vara mer en show än bara ett band på scen. Det finns så mycket mer att ge en publik än musiken. Ett band ska upplevas.

Ni har en EP bestående av fem låtar ute, har ni några planer på en kommande skiva?

Ja det har vi. Vi jobbar just nu på material för en kommande platta. Vi skulle gärna ha ett samarbete med ett skivbolag. Vi har fått en del intressanta erbjudanden, men det är inget vi har nappat på ännu. Vi har lite is i magen och krigar på tills vi hittar ett erbjudande som passar oss. Arbetet med en fullängdsskiva är igång, men vi vet inte än när vi kan tänkas släppa den.

Ni släpper er nya video, ”By My Side” som kommer ha premiär på Rocknytt på fredag. Vad handlar låten om och vad vi kan förvänta oss av videon?

Låten handlar om en förälskelse som Freddy hade i sina yngre dagar. Den speglar hur en ungdomsförälskelse kan se ut. Hur snabbt kärlek kan komma och gå. Handlingen i videon kan kopplas till låten, men i det stora hela så fokuserar den på våran image.

Vad många kanske inte känner till är att ni varit med i ATG:s tv-reklam med lilla hästen Vinnie, där ni spelat bandet ”The Dreamers”. Hur har er medverkan i reklamen och även turnén som ”The Dreamers” påverkat er och vad har den betytt för er?

Den påverkade vår sammansvetsning i bandet, hur vi jobbar ihop och hur vi spelar ihop. Det satte även fart på projektet The Grand Masquerade. Det var en skola för oss inför framtiden. Hur man hanterar press, att stå framför kameror, men framförallt att vi spenderade en sommar ihop ute på turné och fick komma ihop som ett band. Helt klart en riktigt bra upplevelse.

Hur ser den närmaste framtiden ut för The Grand Masquerade?

Producera fram mer musik, få fram en skiva, spela mer live och framförallt att nå ut till mer människor. Sätta The Grand Masquerade på kartan.

Om ni får bestämma fritt, var ser ni er själva om 5 år?

Att vi jobbar med bandet på heltid. Har släppt ett par album och turnerar världen över.

Missa inte The Grand Masquerades nya video “By My Side” som har videopremiär här på Rocknytt imorgon, fredag den 16/6 kl. 15.00.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT