VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med The Haunted

13 Shares

Med endast en dag kvar till Sweden Rock fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är The Haunted där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets sångare Marco Aro.

När The Haunted bildades 1996 kom tre av medlemmarna från nyss nedlagda At The Gates. Det nya bandet behövde dock inte leva på gamla meriter. Med en fot i klassisk thrash metal och den andra i det samtida Göteborgssoundet blev de ett av det svenska 2000-talets mest inflytelserika metalband. Album som “The Haunted” (1998) och “The Haunted made me do it” (2000) är numera klassiker, samtidigt som varje efterföljande släpp haft något nytt och relevant att erbjuda. År 2017 ska The Haunted ägna dels åt idogt turnerande, dels åt att färdigställa sitt efterlängtade nionde album.


Ni ska nu för tredje gången få uppträda på Sweden Rock Festival, vad betyder en spelning där för er?

– Det ska bli skitkul. Det var ju ett tag sen vi spelade på Sweden Rock…så det betyder ju självklart mycket.

Har du något speciellt minne från era tidigare Sweden Rock-spelningar eller som besökare som du vill dela med dig av?

– Jag personligen har ju spelat på Sweden Rock en gång med The Haunted, typ år 2001? Vi var ju lite yngre och vildare då. Så specifika minnen blir nog svårt att rota fram ur arkivet, men troligtvis dekadent och jävligt roligt!

Vilken är din favoritlåt att framföra live?

– Min favorit genom tiderna och än i dag är nog ”In Vein”. Det är låten som 1999 fick mig att älska detta band, så två månader efter jag köpt skivan så blev jag tillfrågad att komma ner och provsjunga för bandet. Resten är ju som man säger historia.

Vilka känslor hoppas ni att publiken känner efter er Sweden Rock-spelning?

– En känsla av tillfredsställelse, som efter en kraftig orgasm typ, och känslan för banden efter oss – hopplöshet och misströstan. Vi ställde skåpet där…och där ska det stå!

Jag har hört att ni är på gång med ert nionde studioalbum. Har ni någon kommentar om nya skivan?

– Det enda jag kan säga är att den är klar och släpps i augusti – och den är fan skitbra!

Till sist, finns det något band som du själv inte tänker missa på festivalen?

– Tyvärr måste jag åka direkt efter giget eftersom jag måste närvara på ungarnas skolavslutningar på fredagen. Annars hade jag nog inte missat Clutch, Carcass och Venom tror jag.

THE HAUNTED SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 16.00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Kansas, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Kix, Candlemass, Amorphis, Hardline och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter