VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock Festival 2017: Intervju med Voivod

23 Shares

Med endast EN dag kvar till Sweden Rock Festival har Rocknytts Niklas Webjörn fått en intervju med Away (Michel Langevin), trummis i legendariska bandet Voivod.

Ett av metalhistoriens verkliga kultband! Voivod från Quebec bildades 1982 och lanserade sin egen unika blandning av heavy metal, extrem punk och progressiv rock. De blev kända som thrash metal-band, och deras kanske mest klassiska album “Killing technology” (1987), “Dimension hatröss” (1988) och “Nothingface” (1989) lever avgjort upp till epitetet. Sedan dess har bandet fortsatt experimentera och utvecklas, för att på senaste plattan “Target Earth” (2013) hitta tillbaka till sin klassiska stil. Kanske vi får höra något från det kommande fjortonde albumet på SRF?


Hej Away! Voivod är väldigt, väldigt välkomna till Sverige och Sweden Rock Festival. Nu är det bara tre dagar kvar innan ni intar scenen. Ser ni fram mot spelningen?

Ja, vi är VÄLDIGT taggade, för vi älskar Sweden Rock! Det är så blandade stilar. Förra gången vi var där var 2009, och då spelade vi tillsammans med UFO och Journey, två band som jag verkligen beundrar. Vi hade en fantastisk vistelse där. Jag älskar det faktum att jag får chansen att dela scen med mina hjältar. I år ska vi spela tillsammans med Lucifer’s Friend!

Så vad kan den svenska publiken förvänta sig?

Massor av material från våra första sju studioalbum plus material från vår nya Post Society EP.

Hur skulle du beskriva Voivods musik för dem som inte hört er ännu?

Rötterna är thrash metal och hardcore, men med inslag av psykedelia och prog rock.

Efter Piggys (Denis D’Amour) tragiska bortgång tänkte ni lägga ner bandet. Men vad var det som fick Voivod att ändra sig och fortsätta?

Vi gjorde en återföreningskonsert utan Piggy 2008 på den första upplagan av Heavy Montreal Fest och responsen var helt fantastisk. Det uppmuntrade oss att fortsätta.

Enligt min egen åsikt är er senaste platta Target Earth ett väldigt gediget bevis på att Voivod fortsätter att tänja på gränserna utan att för den sakens skull förlora själva essensen av vad Voivod är. Kommer ni att börja jobba på en ny fullängdare snart?

Ja, vi jobbar för närvarande på ett nytt album för Century Media, och inspelning kommer att ske i augusti efter Europaturnén och några festivaler i Qubec där vi ska spela med Metallica.

Fick ni då reda på några hemligheter om Metallica när Jason Newsted var medlem i Voivod?

Jason var väldigt diskret när det gällde Metallica, och vi frågade honom heller aldrig om saken. Vi träffar honom fortfarande. Förra året hoppade han upp på scenen med oss i San Francisco och lirade låten Voivod.

Om du var tvungen att välja ett enda Voivodalbum som folk bara måste höra, vilket skulle det vara – och varför?

Jag skulle säga Killing Technology eftersom det albumet representerar alla aspekter av Voivod. Det känns fortfarande relevant, och det är också mitt personliga favoritalbum.

När jag intervjuade Clutch inför SRF så sa de att de inte ville missa Voivod på festivalen. Vilka band vill ni själva se?

Jag tänker göra mitt bästa för att kunna se Scorpions, Clutch, Wishbone Ash, King’s X, Ministry och Lucifer’s Friend.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter