VECKANS TOPPNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
FLER Intervjuer

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Lost Society

7 Shares

Med bara dagar kvar fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa ett par frågor till Lost Societys sångare och gitarrist Samy Elbanna.

Finska Lost Society är ett av de hetaste namnen i den nya generationen thrash metal-band av tvättäkta 80-talsmodell. Debuten “Fast loud death” (2013) var en välspelad och uppsluppen historia med drag av Tankard, Nuclear Assault och Municipal Waste. Efterföljarna “Terror attack” (2014) och “Braindead” (2016) har fortsatt längs samma spår, förutom att varje ny skiva låtit snitsigare än den föregående. Ett intensivt turnerande, med bland andra Overkill och Children Of Bodom, har också hjälpt till att på kort tid göra Lost Society till etablerade thrashhjältar.

Välkomna till Sweden Rock Festival. Vad har ni för förväntningar på festivalen?– Tack så mycket! Det känns grymt att komma tillbaka till ert fantastiska land. Jag förväntar mig en grym show och en GRYM publik. Det kommer vara vår första festival för i år, vilket gör det väldigt speciellt för oss och eftersom vi vet hur vild publiken i vår älskade grannland är, så förväntar jag mig galenskap!

Ni spelar på många stora festivaler i sommar. Hur förbereder ni er för dessa?

– Vi har repat mer än någonsin inför årets festivalsäsong eftersom vi kommer spela på de största festivalerna någonsin. Vi har förberett en aggressiv, underhållande och vild setlist för fansen och allra viktigast har vi hypat oss själva till max!!

Ni har turnerat med många stora namn som Exodus, Overkill och Children of Bodom. Hur har den erfarenheten påverkat er?

– Alla turnéer vi har gjort har varit så roliga och att spela med några av våra största idoler har fått oss att uppskatta musiken ännu mer. Jag skulle säga att efter att ha sett dessa band spela live kväll efter kväll, låtandes bättre och bättre varje kväll så får det OSS att bli mer motiverade att spela och uppträda bättre.

Ni släppte er senaste album “Braindead” förra året. Har ni några planer på ett nytt album snart?

– Praktiskt taget, enda sen skivan kommit ut så har vi varit i låtskrivarmode och skrivit mycket material. Vi har gjort ett par demosessioner redan och vi kommer fortsätta skriva nytt tills vi har ett perfekt set med låtar för en ny skiva!

Era tidigare skivor är släppta via Nuclear Blast. Tycker ni att det kräver mer av er att ligga på ett så pass stort skivbolag? Sätter högre krav på er?

– Vi har aldrig känt oss pressade och jag tror inte det är en bra grej att skriva musik och spela in under press. Vi bara gör vad vi älskar att göra och gör vårt absolut bästa varenda gång.

Det kommer spela runt 80 band på Sweden Rock i år. Varför ska man som besökare inte missa Lost Societys spelning? Vad kan man förvänta sig från er show?

– Sweden Rock har en SJUK line-up i år och många band som jag skulle vilja se. Men om du vill ha en dos av energi, ett leende på läpparna och en chans att släppa ut sin ilska så är vår spelning rätt ställe att vara på!

Avslutningsvis, kommer ni stanna och kolla på några band? Vilka i så fall?

– Tyvärr kommer vi behöva åka strax efter vår spelning till England så vi kommer nog missa de flesta banden, men skulle vi stannat skulle vi definitivt kolla på Aerosmith, Alter Bridge, Steel Panther och många fler!

Tack Samy för att du tog dig tid, vi ses på Sweden Rock!

LOST SOCIETY SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, ONSDAG 7 JUNI, 17:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.


 

7 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR
Hittade inga inlägg.

VIDEOPREMIÄR

VIDEOPREMIÄR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!