VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock Festival 2017: Intervju med Leading Light

25 Shares

Med drygt en vecka kvar till årets upplaga fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Leading Light där Rocknytts Ron Dahlgren fick ställa några frågor till bandets sångare/gitarrist Rasmus Weström.

Gotländska Leading Light bildades 2012 och spelar modern metal där brutalitet kombineras med melodiska utsvävningar. Med sitt första album “Protect the sinner”, släppt 2014, fick de en entusiastisk beundrarskara och ett antal gigs i Sverige och utomlands. Efter en tids uppehåll är bandet nu tillbaka i en ny sättning, vars första smakprov är singeln “13”.


Ni gör er Sweden Rock-debut. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?
– Det är en ära att få chansen att delta under ett så pass etablerat arrangemang för ett band på vår nivå. Det ger oss en möjlighet att synas för ny publik som kanske inte skulle ha kollat in ett band i vår genre annars. Men framför allt så ger det oss en möjlighet att eventuellt höras och synas av fler människor!

För den som inte känner till Leading Light, skulle ni kunna presentera er och er musik?
– Vi brukar säga “metal, helt enkelt”. Men mer specifikt så är vi väl någon form av “melodisk metalcore”. Vi försöker att ta bort den lite uttjatade formeln med breakdowns och pop-refränger som ofta kan förekomma i vår genre och försöker istället att introducera känsla, atmosfär, vackra melodier och kaotiska riff.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?
– Våra planer efter Sweden Rock är att under sommaren skriva klart vårt andra album och få det inspelat och släppt senare i år!

Vilken skiva av vilket band skulle ni själva helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Det måste nog ändå vara Norma Jean’s senaste platta, “Polar Similar”. Ett väldigt underskattat “metal/hardcore” band som förtjänar mycket mer uppmärksamhet! Såg dem i Sverige för 3 år sedan och jag tror att det var totalt 50 personer närvarande.

Vilka band missar ni själva inte på festivalen?
– The Haunted, In Flames och Steele Panther!

Till sist, varför bör man som besökare gå och se Leading Light på SRF?
– För att jag hoppas och tror att vi erbjuder något nytt i en genre som lätt kan bli repetitiv. Vi kommer att erbjuda rejäla kontraster till festivalen och vi ger mer än allt på scen! Om inte för det så, hur ofta ser man ett gäng gotlänningar stå i Blekinge och spela metal?!

Tack för att ni tog er tid och lycka till på festivalen! Jag säger på återseende i juni.
– Tack själv! Ha det bra och som sagt, på återseende i Juni!

LEADING LIGHT SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 15:10

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria, Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter