VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Veonity

63 Shares

Med drygt en vecka kvar till årets upplaga fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Veonity från Vänersborg där Rocknytts Ron Dahlgren fick ställa några frågor till bandets gitarrist Samuel Lundström.

Veonity är ett power metal-band från Vänersborg som släppt en EP och två fullängdsalbum. I deras sound finns inga av de numera så vanliga symfoniska inslagen – här är det raka rör, mäktiga körer och massor av dubbeltramp i det sena 90-talets svensk-tyska tradition. Live kör Veonity helt utan förhandsinspelat och de har delat scen med band som Sabaton, Freedom Call och Kobra And The Lotus.


Ni gör er Sweden Rock-debut. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?

– Alltså, när vi startade bandet 2013 satte vi målet att lira på SRF så det känns ju givetvis enormt kul att nå målet relativt snabbt i karriären. På ett personligt plan är det ju självklart en dröm som går i uppfyllelse för oss alla och för bandets skull är det en grym sak att ha gjort också.

För den som inte känner till Veonity, skulle ni kunna presentera er och er musik?

– Ehh, Power metal haha. Nej men ärligt så är det faktiskt så vi brukar beskriva oss. Vi spelar “pang på”-power metal. Vi försöker inte vara coolare eller dölja det med nåt “prog” eller symfoniskt epitet. Starka melodier som lockar till allsång, tonvis med gitarrer och dubbeltramp helt enkelt.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?

– Ja, planer blir det aldrig brist på! Vi har en spännande höst framför oss med inspelning av vårt tredje album och lite andra grejer som inte är officiella än. Faktiskt så är allt material till plattan redan färdigskrivet, det finns helt enkelt lite för mycket power metal i oss.

Vilken skiva av vilket band skulle ni själva helst vilja se framföras i sin helhet live?

– Gamma Ray med “Powerplant”. Utan tvekan. Ett oerhört välskrivet och välgjort album fullspäckat med hitlåtar!

Vilka band missar ni själva inte på festivalen?

– Edguy och Rhapsody såklart. Jag minns när jag såg Rhapsody första gången i Motala, typ 2000. Ska bli riktigt gött att se dem tillsammans igen.

Till sist, varför bör man som besökare gå och se Veonity på SRF?

– Därför att man inte fått sjunga allsång nog i sitt liv kanske haha. Eller att man helt enkelt vill drunkna i en stabil matta av dubbeltramp och tvåstämmiga gitarrer.
Men också om man helt enkelt tycker att power metal nu förtiden har blivit mer synth och symfonimusik och saknar att se fyra glada och energifulla killar förlita sig på sitt lirande och sina låtar!

VEONITY SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 21:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter