VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Heavy Tiger

108 Shares

Med drygt en vecka kvar till årets upplaga fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Näst ut är energisprudlande Heavy Tiger från Stockholm som Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till.

Stockholmstrion Heavy Tiger hämtar sina influenser främst från 70-talet och band som Thin Lizzy, Hurriganes, AC/DC och Rolling Stones. Resultatet är ett sound med rockigt sväng och popbetonade melodier. Bandet debuterade stilenligt med en vinyl-EP, “Talk of the town”, 2013, följd av fullängdaren “Saigon kiss” året därpå. 2016 kom singeln “Devil May Care” som följts av nu aktuella albumet “Glitter”. Heavy Tigers stjärna har hela tiden fortsatt stiga, inte minst tack vare deras ryktbart explosiva liveshow.


Hej Heavy Tiger och välkomna till Sweden Rock Festival. Onsdagen den 7:juni gör ni er festivaldebut (*för i år!). Vad har ni för förväntningar på den spelningen?

Är så sjukt taggade på att äntligen få spela festivaler igen! Sweden Rock kickar igång vår festivalsommar och det ska bli så himla kul! Vi hoppas på fint väder och en taggad publik!

Förutom spelningen på Sweden Rock, fick ni den stora äran att öppna för KISS i Stockholm. Snacka om uppvärmningsgig! Hur var det?

Det va helt overkligt. Vi är stora KISS-fans och de har länge varit våra förebilder både musikaliskt och koncept-mässigt. Att få det här giget va helt stört! Det var så himla nervöst och så himla kul att göra giget. Det var grym publik och väldigt häftigt att spela på en arena. Vi kände oss som hemma på den scenen! Efter spelning och ett snabbt möte med KISS var man helt slut. Urladdningen med nerver och adrenalin var total och man orkade knappt med någon efterfest.

Ni har alldeles nyligen släppt nya skivan ”Glitter”. Vad tycker ni själva om resultatet och hur har den mottagits?

Vi är väldigt nöjda med GLITTER! Den är helt klart ett lyft från Saigon Kiss, både sound- och låtmässigt. Rickard Löfgren och Gustav Ydenius som vi jobbade med i Leon-studion gjorde ett väldigt bra jobb och de var helt suveräna att jobba med. Plattan har mottagits bra och det verkar som att fansen är nöjda! 🙂

Ryktet har att ni har en väldigt explosiv liveshow, inte minst tack vare era fantastiska, matchande outfits. Men hur bekväma är de egentligen?

Absolut! Vi ger alltid järnet live, oavsett om det är flera hundra eller tio pers i publiken. Paljettdräkterna är inte jättemysiga men vad gör man inte för konsten? Tror knappast att KISS tycker smink och platådojor är det skönaste som finns.

Hur ser sommaren och resten av året ut för Heavy Tiger?

Sommaren hägrar med efterlängtade festivalspelningar! Har missat ett par festivalsomrar nu på grund av att det var ett tag sen vi släppte förra skivan. Längtar så jävla mycket efter solvarma scener och festivaldoften (*stanken). I höst ska vi göra klubbturnéer i Europa. Det blir också fett!

Avslutningsvis undrar jag vilken är er favoritlåt att spela live och varför?

“Only Way Is Up” är kul men jävligt jobbig att spela live! Refrängen är skitköttig för alla tre men det är det som gör att det blir sådant tryck i den och som gör att den är så kul live!

Tack Heavy Tiger, vi ses på Sweden Rock nästa vecka!

HEAVY TIGER SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, ONSDAG 7 JUNI, 19:45
Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Kansas, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Kix, Candlemass, Amorphis, Hardline och många många fler.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter