VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Dead Sleep

107 Shares

Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017” fortsätter och nästa band ut är Dead Sleep där Ron Dahlgren fick ställa några frågor till sångerskan och basisten Anna Wagner.

Dead Sleep från Malmö spelar thrash metal i old school-stil med influenser också från 80-talets amerikanska punk/crossover-scen samt New Wave of British Heavy Metal. Med andra ord snabbt, rått och energiskt. Sångerskan och basisten Anna Wagner är bandets självklara blickfång. Första singeln “Aleppo” släpptes i början av 2017 och första fullängdsalbumet är tänkt att komma ut till hösten.


Ni gör er Sweden Rock-debut. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?
– Det känns väldigt stort att få spela här, speciellt som ett relativt nytt band som inte hunnit göra hela klubbsvängen i Sverige än. Och fantastiskt roligt att få spela på ett ställe där publiken redan från början är vänligt inställda till hårdrock! Förhoppningsvis kan vi nå ut till en massa nytt folk som inte hunnit höra oss än.

För den som inte känner till Dead Sleep, skulle ni kunna presentera er och er musik?
– Vi skulle väl själva beskriva det som en mix mellan punk och metall, där vi har vår kärna i gammal hederlig thrashmetal men även har inslag av nwobhm-band som Maiden och Judas Priest.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?
– Ja, vi skriver för fullt. Planen är att gå in i studion i september och spela in vårt debutalbum så att den kan släppas innan årsskiftet. Vi kommer även att spela live på Gefle Metal festival i juli. Annars kommer resten av sommaren att gå till att arra och repa in de nya låtarna.

Vilken skiva av vilket band skulle ni själva helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Reign in Blood med Slayer.

Vilka band missar ni själva inte på festivalen?
– Vi vill väl alla se Venom och Merciless och kanske även Carcass, Voivod, Candlemass, The Haunted och Nifelheim. Jag tänkte kolla in Ministry för att de är ett gammalt favoritband och Heavy Tiger som är ett nytt, ett par av de andra killarna ska kolla in Saxon och Corroded. Mycket roligt som man inte vill missa!

Till sist, varför bör man som besökare gå och se Dead Sleep på SRF?
– Vi brukar ha en jävla energi när vi kör live. Vi har självklara och hookiga låtar som vi älskar och tror på och det märks när vi spelar dem!

Tack för att ni tog er tid och lycka till på festivalen! Jag säger på återseende i juni.
– Tack själv! Ha det bra.

DEAD SLEEP SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 13:50

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter