VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Emma Varg

32 Shares

Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017” fortsätter och nästa band ut är Emma Varg där Ron Dahlgren fick ställa några frågor till Emma.

Emma Varg var 10 när hon började skriva låtar och 18 när hennes första singel blev en jättehit. Året var 2005, låten (och albumet) var “Cannonball” och det högenergiska Mötley Crüe-fanet var namnet på allas läppar. Efter andra albumet “This time” (2006) var det länge relativt tyst, fram till 2016 års comebacksingel och -album “Mother Mary”. I februari 2017 kom ep:n “Surrender” och av responsen att döma är Emma Vargs återkomst efterlängtad. Men så är också rösten lika stark som någonsin, och de nya låtarna lika slagkraftiga och rika på hård rockattityd.


Ni gör er Sweden Rock-debut och har fått äran att inleda hela festivalen. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?

– Yes, i den här konstellationen blir det första gången. Vi är enormt taggade och är ärade att få öppna hela festivalen! Självklart är det extra roligt när man får stå på scenen på en så stor festival som man själv gärna besöker. Det betyder mycket för oss, det kommer att bli grymt kul!

För den som inte känner till Emma Varg, skulle du kunna presentera dig, ditt band och er musik?

– Jag är en envis brud som brinner för musiken. Bandet har olika bakgrunder och tillsammans är vi oövervinneliga. Vi har hållit på i många år så det är inga konstigheter. Vi gör det vi älskar. Tillsammans kör vi kommersiell rock’n’roll. Grabbarna har tidigare spelat i Lambretta och frilansar med Sveriges elit så självklart genomsyrar detta musiken. Vi utgår från Västra Götaland med mig på sång, Petter Lantz på bas, Klas Edmundsson på gitarr, Patrik Sandström på gitarr och Martin Fürst på trummor. Man bör inte missa oss på Sweden Rock!

Vad har du för några musikaliska förebilder?

– Jag är en metaltjej i hjärtat och lyssnar på band som Suicide Silence, The Ghost Within, Bring Me The Horizon och Parkway Drive för att nämna en del. Men bra musik är bra musik och jag hämtar inspiration från alla håll och kanter. Det är det som gör det spännande.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?

– Vi har en del att göra i sommar med gig och annat så planerar att skriva nytt till hösten. Vi har tjuvstartat lite och det kommer att bli helt grymt. Det lättaste är att följa oss på sociala medier för att hänga med i svängarna.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?

– Oj, vilken svår fråga! Det finns många. Jag tar gärna tillbaka Mitch Lucker för en show och önskar The Black Crown. Hade inte varit helt fel.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

– Jag vill inte missa något band, haha! The Haunted, Sator, Helix, Mustasch, Clutch, Candlemass, Aerosmith och In Flames står högt på listan.

Till sist, varför bör man som besökare gå och se Emma Varg på SRF?

– Riffande gitarrer, tung bas och en brud som frontar. Vi vet vad vi gör och lämnar ingen besviken. Vem vill missa det? Vem gillar inte ren rock’n’roll?

EMMA VARG SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, ONSDAG 7 JUNI, 15:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter