VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Intervju med Björn Strid i The Night Flight Orchestra – Nuclear Blast satte ingen press på oss inför inspelningen

17 Shares

The Night Flight Orchestra är aktuella med nya plattan ”Amber Galactic” och i och med detta så ringde Johan Hagberg upp bandets sångare Björn Strid för att höra vad han tycker om nya plattan och bandets framtid.

Det ska sägas redan här att denna intervju gjordes innan terrordådet i Manchester och innan det blev klart att Dare ersätter Kansas på Sweden Rock Festival 2017.

Hej Björn! Johan heter jag och ringer från ett kallt Dalarna.

-Hej Johan. Själv sitter jag i Tyresö och jag var faktiskt ute i shorts tidigare idag.Om vi ska prata lite om Night Flight Orchestras nya platta så är min första fråga inte om ni är nöjda utan om din känsla är att det är dags att slå igenom på allvar nu?

-Ja det kanske det är. För oss känns detta som den första riktiga plattan eftersom de två tidigare är släppta på ett litet bolag. Nuclear Blast har betydligt mer muskler och det känns som det är på riktigt nu. Allt har fallit på plats i och med nya plattan och vi är väldigt exalterade för vi har trots ett litet bolag byggt upp en någorlunda stor fanskara.

Om vi pratar lite mer om just Nuclear Blast så är det ett oerhört stort bolag för hårdrock och metal. Blir det mer press på er med detta stora skivbolag i ryggen?

-Ja det blir det. Samtidigt så var vi aldrig nervösa för vi hade 20 stycken låtar att välja och vraka mellan och vi visste att standarden på materialet var bra. Vi skickade låten ”Domino” till Nuclear Blasts huvudkontor och vi tyckte det var hur bra som helst men vad skulle de tycka? Svaret blev ett jubel från bolaget och sen var det bara att köra.

Vi fick helt fria händer att välja vilka låtar vi skulle spela in. Ingen la sig i hur vi skulle låta och det gjorde samtidigt att vi inte kände någon press överhuvudtaget. Nuclear Blast är ett oerhört proffsigt bolag där det finns en plan och rutiner hela tiden. Pressvideos släpps alltid exakt på det datum som det är sagt för att ta ett exempel. Det känns samtidigt häftigt att vi som band kan sticka ut på ett bolag som är mest känt för att släppa metal. Dessutom tycker de att det är kul att släppa The Night Flight Orchestra på platta.

Du är även sångare i Soilwork. Hur påverkar detta ditt engagemang i det bandet?

-Vi har timat in detta bra för Soilwork har saktat ner en aning efter att vi varit ute på turné. Att kombinera Soilwork med The Night Flight Orchestra funkar just nu tack vare att nu kan jag fokusera fullt ut på detta och förhoppningsvis så kommer intresset för oss att öka en aning när plattan släpps så att även Night Flight Orchestra kan få åka ut och göra en del spelningar.

Sweden Rock Festival står för dörren och jag läser på festivalens forum att det finns en del som vill se er som ersättare för Kansas som ställde in. Hur är din relation till Sweden Rock?

-Jag har varit på Sweden Rock många år och jag har både spelat och varit där som vanlig besökare. Jag föredrar definitivt det senare. Är man där som vanlig dödlig så behöver man inte planera så mycket. Festivalen var inte intresserade av oss detta år vilket känns lite lustigt eftersom vi är aktuella med ny platta. Men vi skulle absolut tacka ja om vi blev erbjudna att spela i stället för Kansas.

Nu ställde Kansas in på grund av att amerikanska myndigheter klassar Europa som farligt att vistas i. Vad är din syn på den saken?

-Jag kan inte förstå varför. Det låter som det handlar om paranoida människor. Europa är inte lika säkert som det var för 15-20 år sedan men varför skulle det vara säkrare i USA? Jag tycker det är märkligt och jag hoppas att det handlar om en annan anledning.

Hur ser framtiden ut för Night Flight Orchestra?

-Vi har till att börja med ett jävla gäng låtar så vi ska spela in minst en halv platta i sommar. Vi gillar verkligen att hänga med varandra vi i bandet också. I början av juni ska vi spela på en Krautfestival i Tyskland och då har vi även med oss två körsångerskor. Och förhoppningsvis så har vi en hel platta ute nästa vår.

Om du får utse tidernas bästa låt. Vilken pärla tycker du då står som nummer ett?

-Åh helvete. Det där är skitsvårt och nästan omöjligt. Men om vi tar en av de bästa sångleveranser jag hört så är det Mickey Thomas som sångare i Jefferson Starship när de framför låten ”Jane”. Vilken leverans.

Okej Björn. Då passar jag på att tacka för denna pratstund och samtidigt önskar jag lycka till i framtiden.

-Tack själv.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter