VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Electric Boys

26 Shares

[media-credit id=13 align=”alignnone” width=”500″]electric boys[/media-credit]

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är grooverockarna Electric Boys där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till frontmannen Conny Bloom.


Electric Boys debut “Funk-o-metal carpet ride” (1989) gav dem en rivstart på karriären och en hit med “All lips’n’hips”. Uppföljaren “Groovus maximus” (1992) drunknade beklagligtvis i grungevågen. Idag, däremot, är även denna en klassiker, med de rykande funkgroove och tidlöst psykedeliska melodier som är bandets signum. I år fyller albumet 25 år, och det vill Conny Bloom & Co förstås fira genom att framföra verket i dess helhet på SRF. Givetvis tillsammans med valda godbitar från Electric Boys övriga katalog – album nummer sex är för övrigt på ingång.

Välkomna tillbaka till Sweden Rock. Sist ni spelade var 2014 då fick ni med kort varsel ersätta Lynch Mob som ställde in. Har ni några speciella minnen från den spelningen?
Att det var mycket folk trots sen annonsering. Det är alltid grymt att spela på festivalen.

I år är det alltså 25 år sedan ”Groovus Maximus” släpptes, något som också firas med att framföra albumet i sin helhet. Vad mer kan vi förvänta oss från denna gång?
Vi kommer att spela låtar från den plattan. Vi kommer även utöka bandet med några extra medlemmar. Vad/vilka blir en surprise.

28 år sedan debutskivan, hur tycker ni att ni har förändrats som band?
Jag tycker att vi förändrats till ett rockigare band. Det var rätt mycket fokus på funken från början. Skulle säga att vi spelar “groove rock” snarare.

Ni har ju varit på gång med ny skiva ett tag nu, hur ser planerna ut kring släppet? Har skivan en titel som ni redan nu kan avslöja?
Vi kommer kicka igång en crowd funding kampanj med Pledge Music. “Twang ’em & kerrang ’em” har jag som arbetstitel, dock inget nån annan i bandet skrivit under på. Vi ska även vara med i TV med Moraeus.

Numera är ni ju ett band med två trummisar. Hur fungerar det?
Niclas Sigevall, vår originaltrummis, bor i LA. Vi hade turen att hitta Jolle Atlagic som har gjort alla enstaka gig som vi inte kunnat flyga in Niclas på. Det har visat sig bli en hel del. Båda är fantastiska och personliga på sitt sätt men det låter alltid Electric Boys.

Förutom spelningen på Sweden Rock, kommer ni även göra en exklusiv spelning i Stockholm i höst. Även då kommer hela ”Groovus Maximus”-skivan framföras. Vad händer därefter?
I höst gör vi en liknande spelning på Cirkus i Stockholm den 22:a oktober. Där har vi mycket mer speltid dock (+ några grymma band som lirar innan oss) så vi kan ta ut svängarna ändå mer. Det kommer bli magiskt att spela den skivan igen, hade glömt hur bra den är faktiskt. Sen blir det att följa upp nya plattan, mera turnéer etc, bl.a i England. Business as usual 😉

Tack Conny att du tog dig tid, jag ser fram emot att höra “Groovus Maximus” live på Sweden Rock! För att inte tala om att höra nya skivan…ELECTRIC BOYS SPELAR PÅ SWEDEN STAGE, LÖRDAG 10 JUNI, 12:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Kansas, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Kix, Candlemass, Amorphis, Hardline och många många fler.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter