VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med VA ROCKS

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med VA ROCKS 1

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Malmötrion VA ROCKS där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till sångerskan och gitarristen Ida.

Malmötrion Ida (sång, gitarr), Klara (bas) och Frida (trummor) har spelat tillsammans i över tio år nu. Influenserna bär namn som AC/DC, Danko Jones, Ramones och Runaways och det är med andra ord kick ass rock’n’roll som gäller. VA Rocks har släppt en ep och ett album, aktuella “Pull no punches”, och turnerat i både Sverige och övriga Europa med band som Bonafide, Abramis Brama, Poodles och Sator.


Hej Ida! Jag måste säga, ni har ett ganska udda bandnamn, var fick ni idén ifrån?
Hallå Effie! När vi startade bandet för drygt 10 år sedan var vi ett gäng stormvindar till småtjejer som lämnade allt framme efter oss när vi “varit” (jätteviktigt att man sa vara och inte leka, vi var ju stora tjejer) med varann. Pappa tyckte att vi skulle heta “VA!?” då vi alltid svarade det när han frågade om vi inte skulle städa upp efter oss… VA ROCKS kom till för ett tag sedan. Att VA SYD kom upp istället för vårt band efter sökningen “VA!?” på nätet började bli jobbigt. Haha!
För de som inte känner till er, vilka är ni och hur låter er musik?
VA ROCKS är tre bästa kompisar som brinner för adrenalinkicken på scen tillsammans- att lira rock’n’roll med en jäkla massa jävlaranamma!
I år blir andra gången ni spelar på Sweden Rock, hur känns det att komma tillbaka till en av Sveriges största festivaler?
Helt fantastiskt!! Mycket har hänt på dessa tre år som gått sen sist vi var där och vi är grymt taggade på att komma tillbaka denna gång med debutplattan “Pull No Punches” i ryggen!
Vad kan man som besökare på Sweden Rock förvänta sig av er spelning? 
Vi kommer att bjuda på en rejäl dos energi och goa’ riff. Målet är att både vi och publiken ska vara svettiga och glada när vi är klara!!
Ni har ju en skiva ute med titeln ”Pull No Punches” ute sedan november förra året och ett fullspäckat schema inför festivalsommaren. Om man missar spelningen på Sweden Rock, var har man chansen att se er igen?
Ni som missar oss på Sweden Rock är välkomna att röja med oss i sommar på Active Rock&Blues Festival (Ystad), Rock på Slottet (Landskrona), Helgeåfestivalen (Knislinge), HD’s internationella träff (Lidköping), samt ROCK IT festival (Ängelholm)!
Hur ser framtiden ut för VA Rocks?
Nu är det full speed ahead på alla gigs vi har framför oss i sommar och har på G senare fram i höst. Vi kör på och ser fram emot att börja jobba på uppföljaren till “Pull No Punches”. Vem vet, kanske det kommer lite ny musik senare i år.
Vi ses någonstans ute på vägarna!
Tack Ida för att du tog dig tid, vi ses på Sweden Rock!

VA ROCKS SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 19:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Kansas, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Kix, Candlemass, Amorphis, Hardline och många många fler.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter