VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Micke Ohlsson – från dominor till turné

michael ohlsson

Låt oss först konstatera att Micke inte alls passar in i svenska facket ”lagom”. Det är snarare ”stick ut” som är hans melodi. Han har flera gånger kallats hårdrockens Thåström vilket riskerar att uppfattas som en skymf av båda parter men som ändå är förståelig. Mickes texter är ofta provocerande ärliga, raka och självutlämnande.

-Ett exempel är ”Female Domination”, berättar han och förklarar; jag föredrar den sortens erotik som inte är så naken, där det är fokus på mer fylliga damer som får ta plats. Det tilltalar mig mer.


Det är ju knappast något unikt för hårdrocksmusiker att skriva låtar och uttala sig om sex, skillnaden är väl snarare att Micke pratar ärligt om sig själv och inte bara är ute efter att leva upp till myten om sex, drugs and rock n roll.

-Många av mina texter handlar om saker som jag själv har upplevt men också om saker som jag ser och reagerar på i samhället. Det går inte att lita på rättsväsendet och man hör talas om för många korrupta skandaler som förstör förtroendet för de som styr.

Micke står definitivt för antietablissemanget och googlar man hans namn så syns hans starka engagemang för samhället och dess orättvisor. I hans hemstad Hofors är han en känd profil som både är uppskattad och avskydd. Att våga vara sig själv och stå upp mot normen är ju som alla vet inte helt populärt i landet lagom och han har fått utstå en hel del genom åren. Musiken har alltid varit med honom och en av låtarna som fick honom att riktigt fastna för rocken är var Alice Coopers ”Schools out”.

– Jag hörde den på Kvällstoppen på radion och tyckte att det var häftig musik, säger han. Han spelade in sin första platta redan 1979 och trots en produktiv karriär i en mängd olika band är han för många fortfarande en doldis.

Under 2017 kommer han att synas mer och hoppas på en seriös turné nästa sommar.

-Just nu håller jag på och repar in ett grymt band, säger han. Första spelningen blir i Säffle den 28 april. Nu spelar jag ofta alla instrument själv och kör ensam på scen. Sen har jag lite olika gig inplanerade under året. Jag släpper en ny platta på både CD och vinyl till jul. Bl a kan man se och höra Micke på musik- och tatueringsmässan Rock ´n art i Huskvarna Folkets park i slutet av september. Tatueringar finns naturligtvis på Mickes kropp, alla gjorda i Asien med bambuteknik.

-Detta är ju den ursprungliga tatueringstekniken och är helt naturlig. Fördelen är att man kan sola och bada direkt efter, berättar han.

Jag träffar Micke i samband med en spelning och efter en stund kommer fansen och drar i honom och frågar när han ska köra igång igen. Det är lika bra att släppa upp honom på scen och låta honom göra sin grej. Det är det han är bra på.

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter