VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
carl-adam-axel

Vill sprida kunskap om funktionshinder

34 Shares
carl-adam-axel
För att sprida kunskap och förståelse om funktionshinder har två unga Sundsvallskillar startat ett eget välgörenhetsprojekt – Rocknytt har varit i kontakt med grabbarna för en intervju!

 

Ni har startat en välgörenhetsverksamhet, kan du berätta lite om den?

Ja, precis! Det här ett projekt som i grund och botten bygger på att vi, tillsammans med några ungdomar från en skola för funktionshindrade, skriver och delvis spelar in musik för en skiva. Skivan kommer vi släppa under mitten/slutet på mars och den kommer finnas tillgänglig i vår webbshop. Vi jobbar också på att försöka få ut den i digitalt format. Vinsten från skivan kommer att gå till skolan och ungdomarna, samt till ett föreläsningsprojekt. Det projektet kommer att handla om just funktionshinder och kommer riktas mot gymnasieskolor.


Själva syftet med projektet är att dels öka kunskaperna om själva begreppet funktionshinder. Vi har själva märkt att många vet nästan ingenting om någon typ av funktionshinder. Sådant skapar fördomar. Genom det här projektet vill vi försöka att öka förståelsen och framförallt kunskapen om detta. Vi tycker att det är viktigt att veta om sådant!

Man kan kanske tillägga att detta är ett skolprojekt vi gör. Vi båda (Carl-Adam Lundberg och Axel Alfredsson) går sista året på gymnasiet vid estetprogrammet i Sundsvall.

Hur kommer det sig att ni startade det här projektet?

Vi fick för längesedan ett förslag om att samarbeta med den här skolan. Vi tyckte båda att det lät spännande och började prata om hur ett samarbete skulle kunna se ut. Det här är resultatet.

Vi båda har ett stort intresse för att skriva och framför allt spela in musik och har sedan i somras en studio tillsammans. Den har vi använt för att spela in musik till skivan.

Ni har några kändisar som har varit med i projektet, kan du berätta lite om det?

Det stämmer bra! Vi kände som sagt att vi ville göra någonting speciellt med det här projektet och tyckte att det skulle vara häftigt om vi hade haft några kända artister med på skivan. Så vi frågade några artister om de skulle vilja vara med och vi har fått ja från tre – Janne Schaffer, Helen Sjöholm och Jens Westin från hårdrocksbandet Corroded. Helen spelade vi in redan i höstas. Janne Schaffer kommer vi ha i studion i februari och Jens kommer vi också spela in snart.

jens-westin-corroded
(Jens Westin – Corroded)

Har ni några “drömkändisar” som ni skulle vilja ha med i projektet?

Vi har kontaktat de artister som vi tyckte passade bäst in det här projektet. Att vi då har fått ja av dem är helt fantastiskt. Vi är helnöjda!

Om någon privatperson vill engagera sig i projektet och hjälpa till, hur gör man då? Kan man kontakta er på något sätt?

Det kan man absolut göra! Det kanske bästa sättet är att försöka sprida projektet så mycket man kan, ju fler som vet om det desto bättre! Sedan vill vi självklart att man köper skivan, vi släpper en singel med tre spår den 21a februari och pengarna från den kommer gå till att trycka upp den stora skivan som vi släpper i mars. Vi gör detta projekt ideellt så all vinst kommer gå tillbaka till skolan och föreläsningsprojektet.

Vill man kontakta oss så finns det kontaktuppgifter på vår hemsida, det går bra både att ringa och maila om man har frågor eller funderingar. Hemsidan heter http://littlebigprojects.weebly.com/ – där hittar man också vår blogg och inom snar framtid vår webbshop.

Till sist, vad har ni för förhoppningar inför vad som ska hända med det här projektet år 2012?

Vi ska som sagt spela in Janne Schaffer (bilden) och Jens Westin om ett par veckor vilket känns jättespännande.
janne-schaffer-pressSingelsläppet som bara blir lite mer än en vecka senare blir också jättekul, då kommer vi ställa ut på UF-mässan i Nordichallen. Samma dag lanserar vi webshoppen där man kommer kunna beställa singeln och senare skivan.

Sedan väntar en intensiv period inför skivsläppet!
 

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter