VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
buried-in-verona

Intervju med Buried In Verona

0 Shares

buried-in-verona

Rocknytt’s Sebastian Kristensen fick chansen att ställa ett par frågor till det australienska bandet BURIED IN VERONA.

 

Killar! Berätta om bandet!


Hej! Vi är Buried In Verona, ett sextett-band från Sydney, Australien. Vi älskar att turnera och festa. Vi försöker hålla oss obekymrade och ha roligt men samtidigt tar vi detta jobbet väldigt seriöst och försöker varje kväll att vara så bra som möjligt.

Ni flyttade ifrån Australien till isbjörnarnas land – Sverige, hur kommer detta sig?

Vi kom hit för att turnera i Europa och Storbritannien under November, 2011 och det råkade bara sammanträffa med inspelning till vår nya platta med Fredrik Nordstrom under Februari 2011, så vi bestämde oss för att stanna kvar och bo i Sverige för att jobba med den nya plattan utan distraktioner. Det har varit otroligt än så länge, Vi älskar Sverige och kan knappt bärga oss till nästa vecka då vi går in i studion!

Om ni var tvungna att utse en favoritlåt, vilken skulle det vara?

I live-sammanhang, är alltid “Hangin’ Hoes By Their Toes” en stor låt för oss, publiken är alltid själslig och de älskar alltid att sjunga “You Face Looks Better Bleeding” som är så sjukt att höra över natten från olika folkmassor över hela världen. Vi får alltid en riktigt bra pit eller wall of death på “You Left Me With No Goodbye” också.

{youtube}1vIsoR6aJJY{/youtube}

Hur var 2011 för BIV? Jag slår vad om att ni hade mycket för er, fast nu har ni ännu mer antar jag?

2011 var vårat största år hittills.
Vi turnerade skiten av oss i Australien och för första gången fick vi turnera utomlands, så vi kunde inte vara mer nöjda med våra ansträgningar under 2011.
2012 är vårat år dock, Vi har precis tillkänagivit signeringen av ett skivkontrakt med australienska bolaget UNFD vilket är stort för oss, och att gå in i studion nästa vecka innebär att vi kommer att ha en helt ny platta släppt vid halvårsskiftet, vi är väldigt exalterade över det som 2012 kan ge oss.

Vad kommer ni att göra detta året, om jag har rätt så kommer ni att släppa er tredje platta?

Detta året kommer att bestå av totalt turnerande, skylta med vår nya platta och vårat nya live-uppträdande, förvänta er hårt jobb och mycket energi vart vi än är!

Vem kom på idén av er parodi av “MTV CRIBZ” och varför gjorde ni den? Det där var bland det roligaste jag någonsin sätt! 

Är inte riktigt säker på vem som kom på den idén, vi tänker alltid på olika idéer att filma för att ha roligt och för att visa får fans att vi inte alltid är ett seriöst band, vi gillar att ha roligt och att framstå som idioter ibland.

{youtube}nvM9H4oqixA{/youtube}

Beskriv er dröm-turné!

En drömturné är svår att begränsa, men för mig (Chris) skulle det vara en mixad nota, väldigt mixad. Att kunna turnera med vilket band som helst som befinner sig på toppen skulle vara otroligt. Men i vår genre, Bring Me The Horizon, A Day To Remember, The Architects, While She Sleeps, alla skulle vara otroliga.

Njuter ni av tiden ni spenderar i Sverige?

Detta är bandets andra gång vi är i Sverige, det är alltid en bra känsla att veta att vi kommer tillbaka eftersom Sverige har förvandlats till ett litet “andra hem” för oss, när det är dags för att spela in så kommer vi till Sverige för att jobba med Fredrik och Henrik. Vi har fått massor av vänner och får alltid kärlek tillbaks.

När får fansen en chans att lyssna på plattan? Är någon single eller teaser påväg?

Fansen kan förvänta sig en single tidigt till halvårsskiftet, kan inte säga för mycket men det kommer att släppas en single innan plattan släpps.

Tack för intervjun, BIV – Good luck in 2012!

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter