VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Chronus – Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live

227 Shares

[media-credit name=”Foto: Stefan Petersén” align=”alignnone” width=”500″]Chronus - Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live 4[/media-credit]

Chronus, som kommer från Helsingborg, består av fyra målmedvetna unga män vars debutplatta med stor sannolikhet kommer att göra avtryck under 2017. Notera releasedatumet den 17 januari i era almanackor, för det här vill ni inte missa.


Plattan är inspelad i Handsome Hard Studios, Kävlinge och är producerad av The Night Flight Orchestras Rickard Larsson. Den 17 december kunde vi höra ett smakprov på hur det kommer att låta i form av singeln Avarice (länk finns nedan). Rocknytts Niklas Webjörn har fått en intervju med killarna i bandet, som består av Sebastian (sång, gitarr), Oliver (bas), Svante (gitarr) och Jonatan (trummor).

Om ni skulle presentera er kortfattat för Rocknytts läsare – vilka är bandmedlemmarna i Chronus, och vilken typ av musik lirar ni och vad har ni gjort innan?

Chronus grundar sig i en mångårig längtan att få komma ut och spela och rocka på scen. Vi har alla stått framför spegeln med Strat-kopian och låtsats att vi stått inför en slutsåld arena. Vi är stora visionärer, dock med realistiska målsättningar. Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live.

Ni har just spelat in debutplattan i Kävlinge tillsammans med producenten Richard Larsson som annars spelar keyboard i The Night Flight Orchestra. Är ni nöjda med resultatet?

Vi är väldigt nöjda med resultatet. Inför studioinspelningen spelade vi in åtta demos som var väldigt finputsade, så vi hade redan en väldigt tydlig bild av hur vi ville att albumet skulle låta. Vi älskade känslan vi hade fångat på våra demos, därav blev det svårt att försöka återskapa den känslan i studioinspelningen. Men tillsammans med Richard lyckades vi överträffa våra demos, och ljudbilden blev mycket bredare än tidigare. Det finns bland annat både stråkar och tamburin gömda på plattan.

Vem skriver vad, hur går arbetsprocessen till i bandet? Vad kommer först – text eller musik?

När vi skapar musik är alla involverade från start till slut. Inspirationskällan kan komma från en gammal rulle från 70-talet eller en mäktig livekonsert från Seattle 89, men det mesta kommer fram när vi fyra låser in oss i replokalen och spelar. Musiken skrivs alltid före texten. Alla texter på plattan är skrivna av Sebastian.

Jag har haft förmånen att lyssna på plattan innan releasen, och måste säga att det låter som att ni gjort en debutplatta som kommer att få uppmärksamhet. Tycker ni att jag är ute och cyklar om jag påstår att ni låter en hel del som Ghost, och lite som Mastodon?

Tack. Vi hoppas och tror att den kommer bli väl mottagen då vi hittat vårt eget spår genremässigt. Vi har definitivt inspirerats av dessa två tungviktare i branschen. Det finns mycket att lära, det finns mycket att se upp till.

Var kommer er målmedvetenhet från? Ni framstår som väldigt fokuserade och verkar veta vad ni håller på med.

Tack. Vi har en gemensam gnista, vi tänker länge och mycket på detaljer och är medvetna i varje beslut vi gör.

Skulle ni kunna lista tio albumsläpp eller artister som ger läsarna en fingervisning om var Chronus har sina rötter?

Thin Lizzy – Jailbreak

Led Zeppelin – IV

The Beatles – Magical Mystery Tour

ABBA – Voulez-Vouz

Misfits – Collection 1 & 2

Metallica – Master of Puppets

Mastodon – Crack the Skye

System Of A Down – Hypnotize/Mesmerize

Elton John – Goodbye Yellow Brick Road

Kiss – Love Gun

En väldigt intressant lista måste jag säga. Har någon av era föräldrars skivsamlingar inspirerat?

Vissa album kan man hitta i någon förälders skivsamling, men de allra flesta har vi funnit själva tack vare ett starkt musikintresse sedan barnsben. Alla har ett vinylintresse, genom det har vi funnit ytterligare några album.

Namnet Chronus är ju taget från den antika grekiska mytologin (och stavas på många olika sätt), och kan dels vara tidsguden Chronos eller Zeus fader Cronus. (Det kan också vara Venoms ascoola frontman Cronos). Vilken är det i ert fall?

Det kan definitivt ha någonting att göra med Venoms ascoola frontman.

Influeras ni av old school black metal också?

Vi älskar det melodiska mörker som black metal innebär. Introt på ”Rapture” är inspirerat av det makabra i genren.

Vad ser ni i kikaren för Chronus del 2017?

Som sagt så finns det en stor längtan efter att komma ut och spela. Tanken är att vi ska spela klubbspelningar under våren och hösten, samt festivalspelningar under sommaren.

Inga datum eller platser bekräftade?

Inte ännu. Håll utkik, det dyker upp när ni minst anar det.

Finns det något ni vill tillägga, som Rocknytts läsare borde få veta om Chronus?

Vårt mål är att både synas och höras och bryta igenom massan. Håll utkik efter oss i en stad nära dig. Besök vår hemsida för mer information.

https://www.chronusofficial.com

https://www.facebook.com/chronusband

Chronus - Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live 5

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link