VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Rik Emmett: Jag gräver inte ner mig ifall plattans mottagande blir en besvikelse

6 Shares

Rik Emmett: Jag gräver inte ner mig ifall plattans mottagande blir en besvikelse 1
Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig och när jag och Nusse Antoni på Mascot Label Group i tre veckors tid försökte att få till en telefonintervju med Rik Emmett så gick det inget vidare. När Rik hade tid så kunde inte jag och tvärtom. Det slutade med att jag skickade några frågor till Rik via mail och vår konversation kommer här och nu.

Hej Rik och välkommen tillbaka på platta. Vilka musiker har du med dig på denna platta?
– Det är Dave Dunlop (gitarr och medproducent), Steve Skingley (bas och medproducent) samt Paul DeLong (trummor).


Vilka är dina förväntningar kring denna platta?
– Jag försöker att inte bygga upp förväntningar. Jag hoppas på det bästa och i slutändan så är planen att det ska vara en bra balans på det hela. Jag försöker att inte få bra saker att ta mig till skyarna samtidigt som jag inte gräver ner mig ifall det hela blir en stor besvikelse.

Du har ett par intressanta gäster på plattan. Hur du tänkte du kring namn som Alex Lifeson (Rush) och James LaBrie (Dream Theater)?
– Den A&R ansvariga på Mascot/Provogue heter Jim Pitulski och han ville att det på plattan skulle vara ett litet tema att ha kanadensiska gästartister. Det skulle nämligen göra att intresset och nyfikenheten på sociala medier skulle öka markant inför skivsläppet. Alex är en gammal vän till mig och vi är sammanlänkade av ödet kan man säga. Vi är de blonda gitarristerna i kanadensiska rocktrios som startade under 70-talet.

James fanns med i Jims stall så han kom med det förslaget samt fixade det hela. Nu ska det dock sägas att Dream Theater är ett band som blivit spelade massor av gånger i mitt hem när min son växte upp. Vi är båda stora fans av Dream Theater där min son är ett större fan så han var väldigt exalterad när han fick reda på att James skulle dyka upp så han som fan fick ta bilder på sin idol.

Själv var jag oerhört tillfreds med att ha en dag i studion där Alex kom på förmiddagen och spelade in gitarrerna (han är ett geni och en fantastisk musiker) och James kom in på eftermiddagen och la sången på mina låtar. En stor historisk studiodag för mig definitivt.

Och det skadar inte att deras vänner på facebook får reda på vem jag är heller.

Kommer det att bli några livespelningar i Sverige eller Europa?
– Förhoppningsvis kommer plattan “RES 9” bli en succé och att Europeiska promoters då får upp ögonen för bandet och vill boka oss för spelningar i Europa. Jag har inga förväntningar men jag lever på hoppet och jag gör intervjuer för att försöka bygga upp intresset 🙂

Sista spåret på nya plattan innehåller låten “Grand Parade” där Mike Levine och Gil Moore gästar. Det går inte att komma ifrån Triumph när jag ställer frågor till dig och min undran är helt sonika om det kommer att dyka upp ny musik med Triumph i framtiden?
– Det finns inte på någons av våra agendor, nej.

Triumph gjorde några fantastiska plattor på 80-talet och om du jämför musikindustrin då och nu så undrar jag vilken tycker du är den största förändringen?
– På den tiden var det inte ett digitalt universum som det är nu. Det var en miljö på den tiden som gjorde att konkurrensen inte var så kraftig. Nu för tiden släpps det bokstavligt talat tusentals plattor med tusentals artister varje vecka om man ser över hela jordklotet. Men vet du vad som fortfarande är det samma? En bra låt är fortfarande en bra låt och en bra platta är fortfarande en bra platta.

Inget är mer sant än det sista och med det så tackar jag Rik Emmet för dessa svar.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter