VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
avatarband2012

Intervju med Johannes Eckerström från Avatar

0 Shares

avatarband2012
Rocknytts Ron Dahlgren har fått sig ett snack med AVATARs sångare Johannes Eckerström.

AVATAR släpper sitt fjärde studioalbum “Black Waltz” den 25 januari via Sony Gain. vad är det som utmärker denna skivan jämfört med era tidigare skivor? Hur skulle ni beskriva plattan?


Hur skulle du själv beskriva plattan? Ärligt talat så finns det bara två sorters svar på den frågan när du frågar artisten. Antingen kör man säljsnacket och säger Black-Waltz-albumtyp att “det är den bästa plattan vi någonsin gjort och den kommer slå in samtliga tänder på dig innan du ens satt den i stereon” eller så kör man det raka ärliga och säger “det är den bästa plattan vi någonsin gjort och den kommer slå in samtliga tänder på dig innan du ens hunnit logga in på Spotify”. Om ett år får du ett vettigare svar, men jag kan väl försöka.

Det är en stor skiva. Stort ljud, stora känslor och storhetsvansinne. Vi ville göra något massivt, mörkt och direkt, en balrog så att säga. Det genomgående har varit att det ska svänga som fan och att allt får ta den plats och tid det behöver. Låtarna fick bli precis vad de ville bli.

Ni har signat med eOne för en USA-release den 14 februari och hamnar därmed tillsammans med band som Black Label Society, Darkest Hour, In Flames (US) mfl. Hur känns det? och finns det en Nordamerikaturné i sikte?

En massa saker händer som känns lovande. Vi håller på att få saker bekräftade och klara, men det blir en intressant resa.

Trots att ni är erfarna finns det säkert massor som inte hört er än. Kan ni beskriva AVATAR för de som inte hört er

Nej. Jag kan bara rekommendera dem att lyssna. Jag kan säga något platt om att det är “metal, typ”, men längre än så vill jag egentligen inte gå. Vi har tryckt ner en massa influenser i en burk, skakat den och hällt ut en massa coola låtar som du själv får sätta i ett fack om du vill.

Hur kom AVATAR till och var kommer namnet ifrån?

Namnet är Johns ungdomssynd. Han visste två år i förväg vad hans band skulle heta. Det stod om begreppet i någon religionsbok han hade och det är från hinduism. Det betyder i grova drag en gud som manifesterar sig på jorden i mänsklig skepnad. Vi möttes och förenades som gräddan i musikskolehänget och sedermera gymnasieklassen.

Vilka är förväntningarna nu i och med releasen av “Black Waltz”?

Att folk ska fatta vad vi sysslar med och tycka att det är lika grymt som vi. Vi känner att vi har mer än någonsin att leva upp till och bevisa och ser fram emot att få komma ut och göra våra fetaste och mest visuella gig hittills.

Vad har ni för några musikaliska förebilder?

Massor. Poänglöst att rabbla. Allt utom Mötley Crüe i stort sätt. Sedan strömlinjeformar vi vad vi tar in och bygger upp vår egen ideologi.

Vad har ni för spelningar framöver?

Närmast till hands är Sticky Fingers i Göteborg den 17:e Februari. En massa nya låtar får världspremiär och lite gammalt som inte körts sedan 1800-talet ska dammas av. Det blir en kick start på ett magiskt år som i övrigt planeras just nu.

Om ni fick välja ett band att stå på scen med, vilket skulle det vara?

Tunna och Moroten

Nya videon “Black Waltz” hade världspremiär på Rocknytt för några veckor sedan. Vad har ni fått för respons?

Folk blir chockade, äcklade och upprörda så jag skulle säga genomgående positiv respons. Känns tryggt och bra när man vet att man levererat något så här grymt. Låten är fin den med.

{youtube}pqDnFUWzftk{/youtube}

Vad kan vi förvänta oss från AVATAR det kommande året? Förutom skivsläppet.

Gig, gig, gig och fortsatt utveckling av hela livekonceptet. Det blir åka av!

Slutligen – Vad tycker ni om Rocknytt?

Schysst blogg om inte annat. Nej, men vi trivs här.

Tack för intervjun och lycka till med allt framöver.

Via länken nedan har ni chans att vinna signerade CD-skivor och biljetter till AVATARs spelning på Sticky Fingers den 12/2

https://www.rocknytt.net/t%C3%A4vling/4013-taevling-vinn-avatar-biljetter-signerade-cd-skivor

 

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter