VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
futureidiots 2

Intervju med Future Idiots

futureidiots 2

Rocknytt’s Sebastian Kristensen har haft en intervju med gänget i Future Idiots.

SK: Sebastian Kristensen
Ma: Marcus
Mx: Marius
J: Johan
Mi: Mike
 


SK: Så… Future Idiots, vilka är ni? Berätta om er själva och bandet!
 

Ma: Bandet bildades redan 2005, när Micke Andersson, Alexander Persson och Johan Tinebo gick i gymnasiet tillsammans. Sedan 2005 har det varit en stor utveckling, framför allt på YouTube där vi har fått en väldigt stor genomslagskraft med nästan 4 000 000 visningar och nästan 11 000 prenumeranter, vilket har gjort oss till ett av dem största banden på YouTube, speciellt om man tittar på Sverige.

Vi är sedan nått år tillbaka signade på ett skivbolag i USA (Pacific Ridge Records) som har hjälpt oss otroligt mycket med skivsläpp och annat.
Totalt har vi under åren släppt 2 cover-album, 2 plattor med egen musik, några EPs och givetvis en massa andra små projekt och samlingsskivor.
Under 2012 kommer också vår tredje egna platta som kommer va selftitled.
Under åren har vi fått en massa fans runt om i världen och vi hoppas att det bara ökar under 2012.
 

SK: Ni har precis släppt er EP “Goes Heavy Metal”, och jag måste fråga, hur valde ni ut just dessa fyra låtarna?
 

Mx: Det började med att vi gav våra prenumeranter på YouTube äran att välja vilken låt som helst i hela världen vi skulle göra en cover på. A7X’s “Afterlife” röstades fram och där föddes själva idén att göra den här typen av EP. Through the Fire and the Flames valdes på grund av att det är kanske en av de mest kryddade och storslagna låtarna jag hört och jag tänkte att det hade vart kul o göra den i en mer avskalad version med bara 2 gitarrer, bas och trummor.

Garden’s Tale pga att Michael Poulsen ligger inne med världens mest tillgjorda röst men spelar i ett band som göra jäkligt bra låtar. Så den
låten körde vi i stort sett rakt upp och ner med våra röster bara.Ma:Jag är mycket nöjd med låtvalen, då Iron maiden och A7X står mig mycket nära!

{youtube}zh6Dp3OrQIM{/youtube}

SK: Vad kommer Future Idiots att göra år 2012?
 

Mx: Under 2012 kommer Vi att släppa vårt Selftitled album som vi jobbat med under hela 2011. Vi kommer ge oss ut på turne både inom och utanför rikets gränser, så det är mycket på gång! Det kommer bli ett roligt år!Ma: Jag instämmer helt med Alex. Sen ska vi också försöka sprida vår musik ytterligare, både i Sverige och utomlands.

SK: Ni har nästan fyra miljoner visningar på er YouTube-kanal, vilket är imponerande! Är detta något ni förväntat er att uppnå?

Ma: Det är över alla förväntningar.. Man blir förvånad varje gång man ser hur mycket det ökar. Det är så häftigt och det fortsätter hela tiden att öka!

Mx: Precis som Marcus säger, det var absolut inget vi förväntade oss. Det var faktiskt så illa med våra visningar i början att vi skämdes hur lite dom fick. Vi var nära att ta bort vår cover på Paris Hiltons “Stars are Blind” som idag har 300 000 visningar. Det bara exploderade plötsligt.

{youtube}OKFc2dgZIC4{/youtube}

SK: När och var hade ni er bästa spelning (hittills)?

Mx: Den bästa spelningen vi någonsin haft var i vår pyttelilla grannby Ljungbyhed konstigt nog. Där var ett idrottsevent med deltagare från hela baltikum. Där var långt över 1000 personer i publiken, bättre respons och lättare publik att jobba med har vi aldrig haft.

Ma: Den i Ljungbyhed var också min favoritspelning. Det var ett publiktryck som jag aldrig upplevt och en väldig respons! Det gav i alla fall mig ännu en uppenbarelse av att det är detta jag vill hålla på med! Häftigt var det!

{youtube}lyYpPgn5IpQ{/youtube}

SK: Hur skulle Future Idiots DRÖMTURNÉ se ut? Vilka band är med er och vilken världsdel skulle ni befinna er i?

J: Vilken världsdel spelar nog inte så stor roll egentligen sålänge det kommer folk till våra spelningar. Alla länder hade varit roligt att spela i men det är såklart en kostnadsfråga.
Tyskland är ju nära och bra och det finns en stor skara människor att nå ut till. Jakarta i Indonesien har ju oxå blivit lite av ett “Punk-mecca”, hade ju inte varit fel att varva spelningar med strand-häng!

Ma: Dock är nog alla i bandet eniga om att Blink 182 hade varit en dröm att få spela med.. Jag har en stark passion för Green Day och All time low också.. Så något av dem tre banden hade varit coolt att dela turnébuss med.. Men kemin måste funka och det viktigaste är att man har kul ihop! USA har alltid varit en dröm.. Men jag hade inte haft något emot att erövra Europa med England och Tyskland i spetsen!

Mx: Den ser nog olika ut beroende vem i bandet man frågar. Men ja, Blink 182 hade nog ingen tackat nej till i alla fall. Nu väljer man ut ett band vars musik man verkligen gillar utan att ha träffat personerna bakom. Huvudsaken på en turné är att man är där med ett bra gäng och har riktigt jävla kul. Vi spelade med Her Bright Skies på Junkjard.se’s Junkfest i Trollhättan. Riktigt schyssta killar och vi hade en grym kväll. USA är såklart en stor dröm som alltid funnits där, men på senare år har även tyskland, där vi upptäckt att vi har många fans, och Japan
börjat locka!

{youtube}RdvWtfTiW1s{/youtube}

SK: Slutligen… Vad tycker ni om Rocknytt?

Ma: Rocknytt är antagligen Sveriges främsta och säkraste källa för nyheter inom rockvärldens breda genre. Man kan alltid läsa det
senaste och hålla sig uppdaterad om allt vad det gäller skivsläpp, turnéer och intervjuer.

Mi: Det kan vara en av mina favorithemsidor som jag alltid trillar in på för att hitta de senaste nyheterna. Det spelar liksom ingen roll om man gillar Glamrock, Hårdrock, eller Metal – Rocknytt har allt i allas smaker och det är just det som gör det så bra.

Jag tackar er för er tid och önskar er all lycka tills nästa gång vi hörs!

{youtube}5zsZka-4CFg{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link