VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
skitarg-rocknytt

Intervju med Necrofilip inför världspremiären av “Bruna skatter”

93 Shares

skitarg-rocknytt

Rocknytts Ron Dahlgren passade på att ställa några frågor till Necrofilip inför premiären av SKITARGs nya musikvideo “Bruna skatter” som exklusivt kommer att premiärvisas på Rocknytt.net, onsdagen den 21 december klockan 18:00

“Bruna skatter” kommer från CD’n “Den hårdaste jäveln” som släpptes i april.


Berätta lite om videoinspelningen av “Bruna Skatter”

I vanlig ordning så ballade manus ur redan under första kvarten av planerandet för videon. Vi är jävligt duktiga på att se till att vi först och främst har jävligt roligt och löjla oss så mycket det nu bara är möjligt. Vi brände ner till Flen under en helg med Brighbear Productions och spelade in en urtöntig storyline i rena rama troma-stilen. stramsig slasher blandat med rolig splatter utan kompensationstuttar i dock. Det är väl jag och Varulf som bjuder på en och annan nipslip.

Då manuset blev på tok för långt för låten så bestämde vi oss för att göra ett långt och fånigt intro med tydlig storyline a´la Michael Jacksons Thrillervideo. Att bygga en ljudsatt story runt själva låten. Så videon blev närmre 10 minuter lång trots att låten inte ens är 5 minuter. Men det fungerade bra som fan. Är som en cool kortfilm med en skön låt inpetad. Själva inspelningen var svår då vi inte hade tillgång till dusch och var ganska beroende av väder. så det vart dåligt med sömn de 2 första dygnen. efter 48 timmar i Flen brände vi av mot Haninge där vi hade hittat nån form av övergiven tunnel som vi spelade in performancebiten i. Även där var vi utan speglar och rinnande vatten. så när vi kom hem på söndagkvällen så hade alla i bandet i princip slitit av sig nyllena bara för att man sminkat på och av 65000 gånger under en helg och det enda sättet att få bort sminket på var med en skrovlig spermastelnad handuk.

Att ni är populära i Sverige vet vi redan, men hur är det med övriga land i norden?

Men tanke på att vi sjunger på svenska så tror jag inte att alla ger det en ärlig chans i andra länder… ännu. Men vårt första distributionbolag var norskt och spred namnet mer i Norge och Danmark än vad de gjorde i Sverigen så det händer att man får mail av nordiska grannar som vill säga bu eller bä. Det är ju alltid kul om folk ens får en reaktion, vilket man kan förstå av svenskar för att vi har en tendens att fräsa ur oss både det ena eller andra. vi har inte riktigt nått en spärr ännu. Men det är ju för att vi är ett plojband. Ska man skoja så ska man skoja om allt. Folk måste ju förstå innerst inne att vi faktiskt inte vill ha sex med piratspöken…

Inte så ofta iallafall. när folk i övriga norden lyssnar så har de oftast nåt vettigt att säga om musiken och inte texterna, vilket är kul då musiken oftast faller i skuggan av våra fåniga texter. Det är ju trots allt musiken som ligger i fokus i det här bandet.
 

Jag har hört att ni håller på med er tredje platta och att det är ett koncetp-album. Berätta lite om det.

Inget är spikat om albumet ännu då det fortfarande är på planeringsstadiet. Men idén florerar ändå runt ett konceptalbum om kepskilleapokalypsen. En saga från början till slut om hur kepskillezombies sakta med säkert tar över världen.
Problemet är att man måste skriva skivan som en enda lång låt. så det går inte att skriva texter förrän all musik är klar.
Musiken måste förmedla känslan av texten på nåt sätt. och låtarna måste läggas i rätt ordning innan vi kan börja skriva texter. Nu tror jag absolut inte att det kommer vara nåt problem. texten brukar lägga sig på läppen när man hör det instrumentala färdiga verket.
Men det blir onekligen en utmaning att få en röd tråd genom både musik och text. men en kul utmaning.
Sedan “den hårdaste jäveln” har vi ju även fått en ny sättning. Doktor Tyr och Varulf som håller i gurorna nu är ju ett par färska tillskott för oss. och det kommer höras att vi på så sätt fått nytt blod i bandet.

Jag och Barnet har i vanliga fall stått för det mesta av låtskriveriet. Nu har vi ännu fler som vill vara med i skapandet och nya plank att bolla idéer med. Om man trodde att vi omöjligen inte kunde bli tramsigare så trodde ni fel. Tredje plattan som vi jobbar på kommer vara proppfull med trams blandat med stenhård, kompetent dödsthrash. Vi är fortfarande på ett utveckligsstadium i bandet och jag har svårt att tro att vi i framtiden kommer stanna upp och känna att allt är precis rätt. Vi vill inkränka på varenda musikstil som finns och se till att aldrig vara rädd för att prova på nåt nytt.
Vi har än så länge mosat ihop några skisser till skivan, och jag kan redan nu säga att vi tar ett stort steg i rätt riktning när det gäller låtskrivande. Skivan kommer kännas som en naturlig utveckling för oss. Lite coolare, lite löjligare, lite mer uttänkt och lite mer humorkryddad.
 

Hur ser framtiden ut och vad har ni för planer 2012?

Vi tänkte väl först och främst se till att få vår app klar. Det kommer spelas in 5 bonuslåtar som endast kommer släppas via appen.
Låtarna är färdigplanerade och i princip redo att spelas in. Gäller bara att man ska ta sig i kragen och se till att hinna med det också.
Har blivit mycket planering runtom bandets huvudsakliga göra på sistone och den huvudsakliga göran är ju förstås musik. planen är att så fort pungen lossnat från låret, så ska vi ta och spela in platta tre. försöka släppa skivan i sommar och se till att bli bokade på så många ställen som möjligt för att göra en fet turné som pr för plattan.

Sen så vill vi förstås försöka nå publiken på ett fräshare sätt. Se till att planera bättre inför gig och utveckla showen, samt att hinna skåla med fansen efter spelningar så ofta det bara går. Man träffar på så jävla mycket sköna människor när man är ute och lirar. och det är ju trots allt dom som har gjort att
vi är där vi är idag. Så vi får se till att tacka genom att bli ett ännu bättre band och att bli ännu vassare på att underhålla en skön publik.
Förhoppningsvis så ska vi spela in ett par nya videos också. Har märkt att vi har tjänat våldsamt mycket på att sätta nåt visuellt och charmigt till den stundvis smaklösa texten och den oftast hårda musiken. När folk fastnade för videon till “jag bryter nacken av din häst” så fattade folk att texten var med glimten i ögat och gav oss en ärligare chans. Det är lätt att säga “de skriker ju bara” när man bara hör musiken om man nu inte är hårdrockslagd. Men nu dyker det upp folk i alla åldrar och alla stilar på våra gig. Man får en klapp på axeln av både den tolvåriga emotjejen och kostym-Rolf som bara tycker att det är roligt 🙂 Men vi har bara planer på att utveckla oss, se till att skaffa nya lyssnare och att få spela ute så mycket vi bara kan.
 

I dessa juletider måste jag även fråga om ni någon gång kommer att släppa en julvideo till “Släck ett ljus”?

Känns inte riktigt som om det är aktuellt att släppa en video till en låt från första plattan när man är i full flärd med att planera applåtar och tredje albumet. Så mitt korta svar är “nej”. mitt långa svar är “neeeeeeeeej”. Visst, man vet inte om man nån gång i framtiden kanske får lite tid över att göra nåt sånt. men det ligger väldigt lågt på prioriteringslistan. känns konstigt att gå tillbaka och jobba med nåt så gammalt när vi försöker ta oss vidare i utvecklingen.
Ni får hålla till godo med nya videon “bruna skatter” sålänge, hoppas att den sprids vidare utav bara fan och att folk uppskattar att vi låg ute i skogen och höll oss varma med rosa groggar 2 nätter i Flen. haha.

Det vart fan jävligt kallt när solen gick ner. Men resultatet blev fantastiskt och värt varenda plåga. Kan ju passa på att tacka alla som var inblandade att spela in videon också. Brighbear produktions, Willow, Vulva, Piraten och alla i bandet gav blod svett och sperma under inspelningen.
Det är nästan man kan känna lukten av svett, sprit, gubbnjure och ölkorv när man ser videon.
 

Vi tackar Necrofilip för intervjun.
Onsdag kl 18:00 premiärvisas “Bruna skatter”, endast på Rocknytt.net. Missa inte!

Länk till Spotify: SKITARG

SKITARG är:

Necrofilip – Sång
Barnet – Sång
Don Foster – Bas
Varulf Skitarg – Gitarr
Doktor Tyr – Gitarr
Krprl Sigge Hall – Trummor

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter