VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Running Wild till Sweden Rock? Ni kan hoppas är Rock’n Rolfs svar.

172 Shares

running wild rolf kasparek 500

Att få tag på Rolf Kasparek eller Rock’n Rolf om man så vill visade sig vara svårare än man kan tro när det trots allt står 2016 i almanackan.

Första försöket gick inte alls och andra försöket gick inte heller något vidare. Men skam den som ger sig och när jag ringer för tredje gången så sitter det en 55-årig man från Hamburg, Tyskland i andra änden.

Running Wild är aktuella med plattan ”Rapid Foray” som är ett stycke musik som är fantastiskt bra och definitivt en av de största överraskningarna de senaste åren inom hårdrocken. Och på mitt tredje försök fick jag fatt på Rolf Kasparek som är sångare, gitarrist och grundare av Running Wild.


För det första så vill jag säga att nya plattan med Running Wild är otroligt bra. Vad har du för förväntningar på plattan?

-Tack så väldigt mycket. Det är enbart positiv kritik vi fått från pressen och fansen så det känns naturligtvis jättebra. Jag är oerhört stolt över plattan och det är ett knippe väldigt starka låtar med Running Wild. Jag h ar stora förväntningar på plattan och jag såg verkligen fram emot att gå till studion när vi spelade in denna platta.

Du startade Running Wild 1976 och 2009 sa du att nu får det vara nog. Varför ändrade du dig och startade upp Running Wild igen?

-Egentligen la jag ner bandet redan 2006 men den officiella slutpunkten var på Wacken Open Air 2009. Sen blev det bestämt att vi skulle göra nyinspelningar av några gamla låtar och då ville skivbolaget ha bonusmaterial. Jag hade känt tidigare att det var svårt för mig att skriva nya låtar men låtarna jag fick ihop som bonusmaterial var för starka så då bestämde jag mig för att släppa en ny Running Wild platta (”Shadowmaker 2012”) i stället. Sen rullade det på och vi släppte även ”Resilient”. Men det är först nu som jag känner att Running Wild är tillbaka på allvar. Den här gången är känslan för musiken tillbaka som den en gång var.

När ni 1984 släppte debuten ”Gates To Purgatory” så köpte vi fans LP-skivor. Idag finns det olika streamingtjänster på internet och en fråga som jag brukar återkomma till är just vad ni artister tycker om dessa tjänster?

-Det kommer nya sätt att få ut sin musik och streaming är ett av dessa sätt just nu. Jag kan inte säga att jag har något emot det hela men känslan jag har är den att våra fans och hårdrockare i allmänhet fortfarande köper fysiska skivor. Våra fans är lojala och de vill ha plattan i ett fysiskt format. Nu för tiden så är LP-skivan tillbaka vilket är trevligt. En hårdrockare vill fortfarande ha den där känslan att lägga på nya plattan med favoritbandet på skivspelaren första gången och höra musiken strömma ut genom högtalarna. Musik i fysiskt format tillhör fansen.

Running Wild har en hel del fans i Sverige och många skulle vilja se er på tex Sweden Rock Festival. Finns det några planer på att komma till Sverige och spela live?

-Våra gamla plattor kommer att återutgivas nästa år både på CD och vinyl. Och naturligtvis vill vi ge fansen vad de vill ha så det kommer att bli en del festivalspelningar under 2017. Om det blir en spelning på Sweden Rock kan jag inte säga eftersom jag inte är tillåten att säga något innan kontrakt och sådant är påskrivet. Men jag kan säga så mycket som att ni kan hoppas i alla fall.

Kommer det att släppas fler plattor med Running Wild innehållandes ny musik?

-Vi släpper ”Rapid Foray” den 26 augusti och där går vi tillbaka till det gamla soundet igen. Jag gör en hel del promotion för den plattan just nu men jag tittar också framåt och jag tycker det ser ljust ut för Running Wild. Vi är fortfarande samma personer som spelade på Wacken Open Air 2009 och vi har en bra kemi i bandet.

Till sist Rolf vill jag att du plockar ut din absoluta favorit med Running Wild.

-Det är väldigt svårt att säga men eftersom du frågar mig idag så säger jag nya plattan ”Rapid Foray” eftersom den är så färsk och enligt mig så bra. Två andra plattor som jag räknar som klassiska plattor med Running Wild är ”Death Or Glory” och ”Pile Of Skulls”. Ska vi ta en enskild låt så är definitivt ”Under Jolly Roger” min favorit. Det är vår alldeles egna ”Rock And Roll All Nite” och den har allt som Running Wild står för.

Med detta så tackar jag Rolf Kasparek för denna pratstund och känslan jag får är att Running Wild kommer att stå på en scen på Sweden Rock nästa sommar.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter