VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Inför Sabaton Open Air: intervju med Blackwald (Twilight Force)

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”aligncenter” width=”500″]twilight force 01 foto anna fabbri[/media-credit]

Mitt namn är Johan Hagberg och jag är en man på 45 år med rötterna i Dalarna. Jag är skribent på Rocknytt men jag är också artisttransportör på Sabaton Open Air sedan några år tillbaka.


I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Blackwald (keyboardist och violinist) i Twilight Force och hans tankar inför festivalen.

Ni är aktuella med nya plattan ”Heroes And Magic”. Vad är era förväntningar kring denna platta?

– Vi är fyllda med försiktig förväntan och optimism. Allt vi lyckas åstadkomma under den oändligt långa resan med skapandet av Heroes of Mighty Magic har skänkt oss uråldrig kunskap och magisk visdom. Denna visdom allena, har förärat oss tillräckligt med kraft för att vi ska kunna känna oss stolta och tillfreds med att ha lyckats färdigställa detta monumentala verk. Men hur det kommer mottas av våra ädla lyssnare, är något vi inte vågar sia om. Naturligtvis är vår förhoppning och önskan, att verket kommer skänka många månar av glädje, upprymdhet och äventyrslusta hos alla som väljer att låta sig förföras av de smäktande ljudlandskapen vi försökt förverkliga och väcka till liv.

Ni är även aktuella att spela på Sabaton Open Air. Berätta lite om er relation till Sabaton?

– Sabaton och dess medlemmar har varit våra vänner i många långa människoår. Vi har följt varandra från båda våras urkrafts ursprung, ända till nutidens glimrande varande. Varthän vi än har kunnat skänka en hjälpande hand, har vi där sträckt ut den till varandra. Vi har mycket att tacka våra bröder i Sabaton, och vi är djupt glada över de framgångar de rönt under årens lopp. De visar att hårt arbete och en brinnande själ i sanning visar vägen. Och vi hoppas å drakeldens vägnar att deras resa fortsätter över berg och dal, mot nya horisonter och fortsatt hänförande eskapader

Twilight Force är ett band som delar in publiken i två läger. Antingen så tycker man att ni är fantastiskt bra eller också så tycker man ni är fantastiskt usla. Hur ser ni på just det faktum att ni rör upp sådana känslor?!

– Känslor är precis vad vi vill röra upp. Ilska och lycka, hat och kärlek – är känslor med diametrala motsatser. Alla dessa motsatser bär på en kraft utan motstycke. Precis som mörk och ljus magi, elden och vattnet, liv och död. Om vi kan få alla att uppleva något av dessa kulmen av känsloyttringar, så kan vi nyttja och tillvarata den magi de emitterar till att åstadkomma storverk. Att balansera och leva som en ynkryggsekvilibrist, på livets lagom-tråd, är bortkastad potential.

Kommer Twilight Force fortfarande om tio år att dela med sig av sin power/symphonic metal?

– Om tio människoår kommer våra verk att vara ett med kosmos. Och så länge magin fortsätter infinna sig, och stödet från våra följare blomstrar av välmående, kommer Twilight Force att strida vidare och bekämpa mörksens härskare och härskaror. Endast kraftstjärnorna kan sia om framtiden, men enligt vad de vise kan tyda, så ser den ljus och glimrande ut. Låtom oss stilla hoppas.

Hur ser den närmaste framtiden ut efter Sabaton Open Air?

– Vår liggare är fylld till bredden med åtaganden och ärenden för en tid framöver. Vi kommer arbeta frenetiskt med att förbereda oss inför den stundande resan över land och rike med våra vapendragare i Sonata Arctica. En resa som vi ser fram emot med stor tillförsikt. Det är en myriad besvärjelser att formulera och uppdrag att genomföra innan profetiorna till fullo kan uppfyllas.

Avslutningsvis skulle jag vilja att du nämner det bästa bandet inom er genre och varför just det bandet är bäst?

– Detta är i sanning en intrikat fråga. Det finns säkerligen en ansenlig mängd kandidater värda att nämnas, och svaret kan även fluktuera likt årstiderna. Och vi är med största sannolikhet dessutom oense i frågan. Men möjligtvis är de förkämpar som längst hållit den brinnande fanan jämnhögt över våra huvuden Blind Guardian. De har under ett oräkneligt antal år bidragit till att utveckla genren, samt hålla den vid blomstrande liv. De har ej heller alltför ofta avvikit från sin utstakade ödesstig, utan har utkämpat batalj efter batalj med flammande övertygelse och skarpslipade mithril-svärd. Något som onekligen är värt ett hedersomnämnande.

Med detta så tackar jag så mycket för att mina frågor mailbesvarades och lycka till på Sabaton Open Air.

– Tack! Och tack själv, det har varit oss en ära.

Twilight Force spelar lördagen den 20 augusti klockan 00:45 på Bandit Stage

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link