VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sabaton Open Air: intervju med Peter Tägtgren (Roadhouse Diet)

[media-credit name=”Foto: Roadhouse Diet” align=”aligncenter” width=”500″]roadhouse diet 500[/media-credit]

Mitt namn är Johan Hagberg och jag är en man på 45 år med rötterna i Dalarna. Jag är skribent på Rocknytt men jag är också artisttransportör på Sabaton Open Air sedan några år tillbaka.


I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Peter Tägtgren (trummis) i Roadhouse Diet och hans tankar inför festivalen.

Eftersom du är mest känd med dina band Hypocrisy och Pain så undrar jag naturligtvis varför du helt plötsligt dyker upp som trummis i konstellationen Roadhouse Diet?

-Jag kan säga som så att det hela handlar om Jonas Kjellgrens (Raubtier) kärlek till blues. Det är hans skötebarn detta och det handlar om riffig boogie woogie som låter ny och fräsch i stället för gubbig. Dessutom är det ett tillfälle för mig att få träna lite på trummor igen och det händer inte ofta. Jag fick chans att värma upp lite inför plattan med Lindemann. Spelmässigt så är det smakfullt men snålt och svänger gör det.

Finns det planer på fler plattor?

-Det gör det. Jonas skriver ny musik på sin fritid och han har ett helt bibliotek med ny musik. Det är hans band och hans produktion. Jag kan spela trummor för jag behöver inte tänka på produktionen överhuvudtaget.

Din relation till bandet Sabaton är allmänt känd eftersom du producerat de senaste plattorna. Jag är dock lite nyfiken på din relation till Sabaton Open Air?

-Jag är involverad i en del av deras produktioner ja. När det gäller festivalen så är det inte så mycket att fundera på. Det är skönt att kunna slippa gå upp tidigt för att ta sig till Arlanda och vidare transport därifrån. I stället kan man i lugn och ro ta sig till ett ställe som inte är alltför långt hemifrån. Som festival så tycker jag de bygger den på samma smarta sätt som de bygger sin karriär. De bygger en buffert och satsar inte på några megastora headliners. Och efter alla dessa år så är jag säker på att festivalen kan fortgå även om Sabaton skulle sluta.

Vad har ni för förväntningar inför festivalen?

-Vi har fått en bra slot tycker vi och är folk på g så kommer det att bli riktigt bra. Det svänger om musiken så det finns alla förutsättningar för en bra spelning.

Finns det några konkreta turnéplaner för Roadhouse Diet?

-Nej det gör det inte. Det har blivit en 6-7 spelningar i år och när jag hade andra uppdrag och inte kunde vara med så spelade Anders Johansson (ex HammerFall) på dessa spelningar.

Slutligen vill jag att du nämner den bästa konsert du sett?

-Den var du själv med och bevittnade. Kiss på Donington 1996 är det jävligaste jag varit med om i konsertväg. Med tanke på de högt ställda förväntningar man hade så var det helt perfekt. Paul Stanley skötte sig och stod inte och tog sina höga toner till höger och vänster. Musikaliskt var det hur bra som helst och tyvärr hade de redan tappat en del av det hela i december 1996 när de gästade Sverige på sin återföreningsturné.

Efter detta tackar jag Peter för pratstunden och vi börjar fördjupa oss mer i bandet som är husgudar hos oss båda. Vad vi egentligen tycker om ”The Elder” är dock en helt annan sak som kanske hamnar i skriftlig form en annan gång.

Roadhouse Diet spelar torsdagen den 18 augusti klockan 19:45 på Bandit Stage

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter