VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sabaton Open Air: intervju med Fredrik Bergh (Bloodbound)

bloodbound-500Mitt namn är Johan Hagberg och jag är en man på 45 år med rötterna i Dalarna. Jag är skribent på Rocknytt men jag är också artisttransportör på Sabaton Open Air sedan några år tillbaka.

I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Fredrik Bergh (keyboardist) i Bloodbound och hans tankar inför festivalen.


Lite historik kring Bloodbound skulle vara trevligt att ta del av?

Annons:

-Jag och Tomas Olsson (gitarrist) startade bandet 2004 och vårt debutalbum ”Nosferatu” släpptes 2006. Vi har hittills släppt sex stycken studioalbum och tidigare i år släpptes vår första live-dvd/cd som heter ”One Night Of Blood”. Vi har turnerat en del under dessa tio år och vi har hunnit med att besöka runt 25 olika länder.

Ni är aktuella för Sabaton Open Air och min undran är vad er relation till Sabaton är samt om ni har
några speciella minnen från Falun?

-Det ska bli otroligt kul att spela på festivalen igen. Senast var 2013 och jag kommer ihåg att publiken var hur bra som helst och festivalen i sig är hur bra som helst. Det speciella minnet jag har från 2013 är det faktum att vi åkte någon sorts bandvagn från stora scenen tillbaka till logen. Vi packade ihop alla instrument etc i den och det är ju inte efter varje gig man hoppar in i en bandvagn när man lirat klart J

Vi har en mycket bra relation till Sabaton. Första gången vi träffades var när både Bloodbound och Sabaton spelade på en liten festival i Alingsås. Jag har för mig att det här var 2006 och inget av banden var speciellt stora då. Jag kommer ihåg att både vi och Sabaton sov på madrasser i någon stor sovsal. Vi har under åren turnerat en del med Sabaton och 2009 var vi ute på en sväng i Europa med dom där vi delade buss. På senare år har vi spelat på samma festivaler och bland annat kan jag nämna att vi spelat på deras egen festival ”Noch Ein Bier” i Tyskland. Nu senast åkte vi förband under fyra veckor i Europa på deras vårturné 2016.

Det är grymt sjysta snubbar allihop och jag är glad för deras framgångar. De har jobbat hårt och smart för att nå dit de är idag och de har dessutom en fantastisk låtskatt att plocka ifrån.

Har du några turnéminnen du vill/kan dela med dig av?

-Det är otroligt svårt att nämna bara något/några minnen. Skulle kunna skriva en hel bok om alla galenskaper som händer på turné J

Hur är det att vara musiker i dagens galna värld? Det är terrordåd i Frankrike, Tyskland och många andra platser. Tänker man på dessa aspekter när man åker ut på turné?

-Ja det är bedrövligt hur det har blivit. Men man kan ju inte stanna hemma heller för då vinner terroristerna i slutändan. Men man känner av att det är oroligt när man är ute i Europa. Vi spelade tex på Graspop i Belgien tidigare i sommar och på flygplatsen gick det militär med k-pistar. Det känns inte så mysigt men samtidigt är det bra att de är på sin vakt.

Kommer det att dyka upp ny musik med Bloodbound?

-Vi håller på att skriva vår sjunde studioplatta i detta nu och tanken är att den ska släppas i början av nästa år. Den kommer att bli riktigt bra. Som vår senaste platta ”Stormborn” med extra allt. Hårdare, snabbare och tyngre J

Till sist vill jag att du delger Rocknytts läsare vilken som är den bästa konsert du sett?

-Oj det var en svår fråga eftersom man sett en del gig genom under årens lopp. Som tonåring på 80-talet såg jag band som AC/DC, Iron Maiden och Dio på isstadion i Stockholm. Det är starka konsertminnen som har ett magiskt skimmer över sig.

Med detta så tackar jag Fredrik i Bloodbound för att han tog sig tid att svara på de frågor jag ställde honom via mail.

Bloodbound spelar fredagen den 19/8 klockan 00:30 på Bandit Stage

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT