VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Twilight Force

2 Shares

twilight force 500px
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa och troligtvis sista bandet ut för i år är Twilight Force. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till Blackwald.

Sextetten från Dalarna debuterade 2014 med “Tales of ancient prophecies”, en ogenerad hyllning till power metals storhetstid kring millennieskiftet. Episkt, fantasyinspirerat, melodiskt och med element av folkmusik – Rhapsody (Of Fire) skulle nicka gillande. Sångaren Christian Eriksson är Twilight Forces ansikte utåt, medan övriga medlemmar håller en hemligare profil. Bandet är avgjort en av de mer omtalade inom power metal just nu, och lär höra till festivalens mer uppskattade inslag för fans av genren.


Ni har spelat på många av de svenska festivalerna som t.ex. Sabaton Open Air och Metallsvenskan. Hur känns det att spela på Sweden Rock Festival?

– Sweden Rock känns stort. Det känns ärofyllt att få medverka i en så legendarisk och välrenommerad tillställning!

Ni jobbar just nu för fullt med er kommande skiva. Berätta lite om arbetet kring den. När är det tänkt att släppas?

– Faktum är att vi i princip i talande stund lade den avslutande besvärjelsen på arbetet med kommande skiva. Vi drar alla en djup lättnadens suck efter denna oändligt långa och intrikata resa. Jag talar nog för oss båda när jag säger att varken jag eller Lynd, som tillsammans gjort kompositioner och arrangemang, någonsin lagt så här mycket tid, energi, blod, svett och magi på någonting tidigare. Och det känns fantastiskt att äntligen ha satt punkt för detta monumentala kapitel i våra liv. Allas insatser har varit anmärkningsvärda, och skivan är resultatet av tre års arbete med komposition, orkestrering och arrangering, inspelning och mix, och vi känner att vi onekligen har flyttat gränserna för genrens komplexitet, utan att ge avkall på lyssningsbarheten eller den magiska glädjen; något som vi hoppas kommer vara tydligt för våra ärade lyssnare.

Nytt för detta släpp är dessutom skivbolaget som ligger bakom, inga mindre än Nuclear Blast. Hur känns det att släppa sin skiva på ett bolag där band som Accept, Megadeth och Slayer släpper sina skivor?

– Att få släppa skivan genom Nuclear Blast, och dela bolag med dylika legendarer är smått fantastiskt, och inget vi kunnat drömma om för några år sedan. Vi är otroligt tacksamma för alla som stöttat och hjälpt oss styra det här äventyret dit det är idag, och dit det bär oss.

För de som aldrig tidigare sett er live. Vad kännetecknar en spelning med Twilight Force?  Vad kan ni berätta om showen?

– Våra liveframträdanden är fyllda av energi, närvaro och glädje. Vi vill att publiken ska känna sig förflyttad till en magisk värld, och få med sig legendariska minnen och känslor. En sprakande fest både ögon och öron som måste upplevas.

Hur tänker ni runt er setlist inför Sweden Rock? Kan man förvänta sig nytt material?

– Den som står vid vår sida på slagfältet på fredag får se och höra!

Avslutningsvis, kan ni berätta om ert bästa festivalminne?

– Ett festivalminne jag spontant ådrar mig är Immortal på Wacken år 2000. I gassande solsken klockan 16:00 så  grymtar Abbath entusiastiskt -“It’s nice to be here, even though it’s sunny”.

TWILIGHT FORCE SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, FREDAG DEN 10:E JUNI KL.13.00.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter