VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
lita ford 2012

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Lita Ford

83 Shares

lita ford 2012

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa artist ut är Lita Ford. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till denna dam.

Lita Ford är född i London, England men flyttade som liten till Usa där hon växte upp i Los Angeles området. Lita blev känd på 70-talet med bandet Runaways där även Joan Jett medverkade. Från mitten av 80-talet var det dock solokarriär som gällde och 1988 släpptes plattan ”Lita” som med låtar som ”Kiss Me Deadly” och ”Close My Eyes Forever” (med Ozzy Osbourne) blev hennes genombrott som soloartist.


Först av allt så säger jag välkommen tillbaka till Sweden Rock. Vad har du för förväntningar inför denna spelning?

-Vi är oerhört förväntansfulla. Som jag skriver i min bok så älskar jag verkligen Sverige. Jag har ett fantastiskt band med mig denna gång och vi kommer att få publiken att smälta.

Senast du spelade på Sweden Rock hade du inte stått på en scen på länge och känslan av ringrostighet fanns där. Nu kommer du tillbaka efter att ha spelat live en hel del. Vad kan publiken på Sweden Rock förvänta sig denna gång?

-Senast jag var i Sverige var jag mitt uppe i en fruktansvärd skilsmässa där mitt ex gjorde allt för att göra mitt liv till ett helvete. Den här gången är jag fri och lycklig och beredd att göra rätt för mig för det som inte blev bra förra gången. Både Runaways och jag som soloartist har haft fantastiska spelningar i Sverige och jag kan lova dig att vi kommer att ge publiken en kanonkonsert. Mitt band som jag är oerhört stolt över består av Bobby Rock (trummor). Patrick Kennison (gitarr/sång) och Marty O’Brien (bas/sång). Och vi kommer att få publiken att smälta.

Din nya platta heter ”Time Capsule”. Om du jämför musikindustrin nu med 1988 när du släppte ”Lita” så undrar jag hur dina tankar går kring detta?

-Saker har förändrats så mycket och det gäller inte bara musikindustrin. Det man fortfarande gör är att man rockar. ”Time Capsule” är en liten del av rockhistorien där musiker som Dave Navarro, Robin Zander, Gene Simmons, Billy Sheehan, Rick Neilson och Jeff Scott Soto medverkar. Det handlar om bra rocklåtar helt enkelt.

Om vi tittar i kristllkulan då. Vad gör Lita Ford om tio år?

-Då rockar Lita Ford järnet.

Till sist så vill jag att du plockar ut den låt du har som favorit bland alla dina låtar?

-Det finns så många så jag kan omöjligt plocka ut bara en. Mina plattor är fulla med bra material som tagit mig genom livet. Får jag nämna mitt favoritalbum så har jag ett och det är ”Living Like A Runaway”.

LITA FORD SPELAR PÅ LEMMY STAGE, FREDAG 10 JUNI, 17.30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, Demon, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter