VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Saffire

[media-credit name=”Foto: Bengt Persson” align=”alignnone” width=”500″]Saffire Bengt Persson[/media-credit]

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Saffire. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandets gitarrist Victor Olsson.


Saffire från Göteborg är i rask fart på väg att lämna underjorden, som ett sällsynt lovande band i den melodiska men kraftfulla skolan, modell Dio och 80-talets Black Sabbath. De har släppt albumen “From ashes to fire” (2013) och “For the greater good” (2015) och öppnat för kollegor som Sebastian Bach och Hardcore Superstar. Som liveband är deras rykte redan grundmurat och i Tobias Jansson har de en sångare i toppklass.

Ni gör er Sweden Rock-debut och har fått äran att inleda hela festivalen. Hur är känslan och vad betyder egentligen en spelning på Sweden Rock för er?

– Det är fantastiskt härlig känsla, det är ju som sagt första gången på Sveriges absolut tyngsta festival och vi hoppas verkligen kunna göra det till ett minne för livet. Samtidigt som vi ju hoppas och tror att det blir fler tillfällen i framtiden!

För de som inte har hört er tidigare. Hur skulle du beskriva er musik för dem?

– Tung, melodiös hårdrock med rötter i både 70-talet och viss progressiv metal.

Det kommer att uppträda 82 band under festivalens gång. Finns det något av dessa band som du själv absolut inte tänker missa?

– Eftersom min första rock’n’roll-kärlek bestod av The Hellacopters så kommer det ju bli fantastiskt att få se en återförening med originalsättningen spela på fredagen. Det tänker jag inte missa för allt i världen.
Sen finns det ju massa annat skoj som Queen, Foreigner, Symphony X, Michael Schenker m.fl.

Planer närmsta tiden? Skriver ni nytt?

– Ja, vi har några spelningar inplanerade i sommar, sen i höst blir det nog att skriva nytt igen. Har redan fem-sex låtar liggandes och en handfull idéer till som ska formas. Om förra plattan var ganska mörk och dyster känns det nya nog lite mer rock’n’roll! Lite mer headbang och näven upp i luften (skratt).

Vad kännetecknar en spelning med Saffire?

– Vi ger alltid järnet, är bra förberedda och försöker ge publiken en genomskön spelning helt enkelt med varierande låtar där det nog finns något för alla typer av hårdrockare. Vi har inga backtracks eller nåt utan allt är live där och då.

Själv tycker jag att The Betrayer’s Fate från er debutplatta är en av världens absolut bästa livelåtar. Den innehåller verkligen allt och lite till. Men nu skulle jag vilja veta vilken som är Victor Olssons favoritlåt med Saffire?

– Tack ska du ha! Tycker också om den, fast jag tycker ju om alla låtar (skratt). Så, oerhört svårt att svara på men just nu är det nog ”As Promises Burn” från senaste plattan.

Slutligen. Finns det något du vill hälsa till Sweden Rock-publiken?

– Kom och kolla! Vi lovar att bjuda på en helgjuten konsert och en bra inledning på årets festival.

SAFFIRE SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, ONSDAG 8 JUNI, 15:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, Demon, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT