VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
eclipse04annicka nilsson484

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Eclipse

244 Shares

[media-credit name=”Foto: Annicka Nilsson” align=”alignnone” width=”484″]eclipse04annicka nilsson484[/media-credit]

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Eclipse. Rocknytts Rasmus Brask fick chansen att ställa några frågor till bandets basist Magnus Ulfstedt.


Den typiskt svenska melodiösa hårdrocken har gjort jättecomeback på 2000-talet. Bland dess främsta representanter i nuet märks Eclipse. Bandet debuterade 2001 och från och med tredje plattan “Are you ready to rock” (2008) har de gått från klarhet till klarhet. Femte och senaste albumet “Armageddonize” kom 2015 som ännu ett bevis på sångaren och bandledaren Erik Mårtenssons talang som musikskapare. Han är inte låtskrivare och producent till yrket för ingenting.

Nu börjar Sweden Rock Festival närma sig och ni spelar redan på onsdagen. Vilka förväntningar har du inför er första spelning på festivalen?

– Jag hoppas att det kommer mycket folk, trots att giget är på Onsdagen. Oavsett så kommer vi leverera, som vi alltid gör.

Hur tänker ni med er setlist inför festivalen, kan vi vänta oss några överraskningar?

– Eftersom vi har begränsad speltid så blir det ett festivalset. Förhoppningsvis är det en del publik som inte har sett eller hört oss förut, så överraskningarna får stå åt sidan denna gång. Personligen gillar jag när band lägger in udda låtar i setet. Tyvärr finns inte det utrymmet på en festival.

Förutom Eclipse, finns det några band du tycker att man absolut inte bör missa på årets festival?

– Loudness! De har ju trots allt gjort en av världens bästa plattor, Thunder In The East. Det har även King Kobra gjort med Ready To Strike. Och Foreigner levererar alltid.

Vilken är din favoritlåt med Eclipse och varför?

– Wake Me Up. Jag gillade den från första stund då jag hörde demon. Den har ett driv som inte går att motstå. About To Break gillar jag också. I en annan tid hade den varit en klockren avslutningslåt på något skoldisco, jämte någon Diane Warren-låt. Sen gillar jag de flesta låtar på Armageddonize. Och Runaways. Jag är ett Eclipse-fan.

Förra året tog Philip Crusner över som trummis efter Robban Bäck, som gått vidare till andra projekt. För de som inte har stenkoll, kan du presentera Philip lite kort och berätta hur han kom in i bandet?

– Vi hade några kandidater till platsen, men jag visste att Philip var rätt man. Dock visste jag inte vad han hette eller vem han var. Han hade ju ett artistnamn i sitt förra band, Fatal Smile. Jag kontaktade gitarristen i Fatal, som är en bekant till mig. Fick numret till Philip. Ringde honom och allt kändes bra. Nu hängde det bara på om han var en bra trummis. Han golvade både mig och den andra Magnus (Henriksson, gitarr) när vi testade honom, och gör det fortfarande. Han passar in perfekt i Eclipse.

Hur ser framtiden ut för Eclipse efter sommarens festivalspelningar?

– Bra! Vi har ett gig i Tokyo i September. Vårat Japanska skivbolag vill ha dit oss för att testa marknaden. Sen har vi några andra strögig i bl.a. USA och Tyskland, samtidigt som vi jobbar på en ny platta. 2017 ser bra ut.

Till sist måste jag så klart fråga, nu när ni har fått lite distans till det hela: Hur var det att vara med i den cirkus som kallas för melodifestivalen?

– Det var kul. Det var också bra att nå ut till 3 miljoner tv-tittare. Det var vårat mål. Men det är nog mer cirkus för de yngre artisterna. Vi har rätt bra med erfarenhet, både som band och individuellt, för att handskas med en sådan situation som Melodifestivalen är. Det är mer cirkus att vara ute på turné. De yngre artisterna skulle nog ha svårt att klara av en hårdrocksturné.

ECLIPSE SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, ONSDAG 8 JUNI, 17:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, Demon, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter