VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Dan Reed

[media-credit name=”Foto: Amanda Rose” align=”aligncenter” width=”500″]dan reed network[/media-credit]Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Dan Reed Network. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare Dan Reed.

Dan Reed Network är ett band som bildades i Portland, Oregon 1984. I Sverige blev de kända 1989 när de släppte plattan ”Slam” som innehöll jättehiten ”Rainbow Child.


Hallå Dan. Jag vill börja med att säga välkommen till Sverige. Ni spelar på Sweden Rock Festival och vad är dina tankar kring detta?

-Av alla festivaler jag spelat på de senaste sju åren så är Sweden Rock min absoluta favorit. All går så lugnt tillväga och det faktum att det finns allt från tonåringar till personer över 60 år i publiken som är där för att hylla musiken är fantastiskt. Inga slagsmål och inga negativa tongångar överhuvudtaget. Det ska bli oerhört trevligt att nu få återkomma med ”The Network”.

I Sverige är ni mest kända för låten ”Rainbow Child”. Känner ni er tvungna att spela den låten varje gång ni ställer er på en scen?

-Jag har faktiskt skippat den på vissa spelningar även om vi naturligtvis oftast spelar den. Vi kommer att spela en del från nya plattan ”Fight Another Day” och en hel del gammalt också. Jag försöker alltid minnas tillbaka under våra konserter varför jag skrev just den låten vi ska spela. Det gör att låten för mig får en mening varje kväll och då blir det heller inte tråkigt att spela de gamla låtarna.

Så publiken på Sweden Rock Festival kan vänta sig ”Rainbow Child” detta år?

-Ja vi kommer att spela den.

”Fight Another Day” heter ert kommande album och det släpps via Frontiers Records den 3 juni. Vad är era förväntningar på den plattan?

-Jag hoppas att den känns ärlig. Mitt mål är att vi kan hylla historien och plattan handlar om att mänskligheten ska försöka överleva och vara så stark i sig själv så att vi inte behöver en massa våld eller att vi ska bygga murar mellan varandra. Det vore trevligt om människan kunde sluta fred med sina fiender och dessa fiender är oftast det man känner inom sig själv.

Om du jämför Frontiers Records med andra skivbolag så undrar jag om det är bättre eller sämre att ligga på det bolaget?

-Ska jag vara helt ärlig så vet jag egentligen inte ännu eftersom det är så färskt detta samarbete. Än så länge så har jag inget att klaga på utan de gör ett bra jobb och de sköter sina utbetalningar när det gäller pengar. De är väldigt snabba att få ut promotion inför vår kommande platta så jag har inget negativt att säga om Frontiers utan det ska bli väldigt spännande att få ingå i deras stall av artister.

2011 spelade du på Sweden Rock med Dan Reed Band. Har du några speciella minnen från det året?

-Det var fantastiskt trevligt. Jag spelade även akustiskt 2010 och det har varit riktigt bra upplevelser. Att få spela där med Dan Reed Band var riktigt coolt och jag minns att det var så många andra fantastiska band där samma år. Jag fick tex se The Cult live vilket är ett av mina favoritband. På negativa kontot hamnar definitivt att Axl Rose var försenad som så många gånger tidigare. Det är aldrig okej och han passar inte som sångare i AC/DC heller.

Till sist Dan vill jag att du delger din favorit att spela live med Dan Reed Network och dessutom vill jag veta vilken låt du tycker är den bästa som släppts?

-Min livefavorit är ”Get To You” för publiken blir alldeles funkig och alla dansar. När vi spelar den vet jag att publiken alltid är med på noterna. Den bästa låt som gjorts är i mitt tycke ”Imagine” med John Lennon och jag tror också att det är den låten som ledde till hans död. Alla har en relation till den låten. Det spelar ingen roll om du är en soft kille/tjej eller om du är en tuff snubbe som är med i något MC-gäng. Texten handlar om att att på jorden är vi alla lika mycket värda och just detta är något som uppenbarligen alla inte kunde tåla. Därför fick John Lennon betala med sitt liv. Fantastisk sång med bra melodi.

Okej Dan. Jag tackar dig för denna pratstund och önskar lycka till på Sweden Rock.

-Tack själv och tack för lyckönskningarna. Sweden Rock blir kanon.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter