VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
amaranthe-srf-2013-annicka-nilsson-rocknytt.net

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Amaranthe

[media-credit name=”Foto: Annicka Nilsson” align=”alignnone” width=”480″]amaranthe-srf-2013-annicka-nilsson-rocknytt.net[/media-credit]

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Amaranthe. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandets sångerska Elize Ryd.

Göteborgska Amaranthe kör en på en gång mörk och livsbejakande typ av metal, med tre inbördes olika sångare. Närmare bestämt en manlig rensångare, en kvinnlig dito och en manlig growlare. Sedan den självbetitlade debuten släpptes 2011 har bandets popularitet växt i allt snabbare takt, på hemmaplan såväl som utomlands, inte minst i Japan och USA. Tredje och senaste albumet “Massive addictive” (2014) är deras hittills mest framgångsrika. Med sitt svårdefinierade men mycket medryckande sound är Amaranthe ett pikant, modernt tillskott till festivalen.

Nu är det inte så långt kvar till årets stora höjdpunkt. Är ni taggade?

Som fasiken! Jag och Olof har till och med anlitat en PT på SATS inför just giget på Sweden Rock! Och såklart resterande festivaler och framtiden. Men just SRF har varit vårt riktmärke hela tiden, eftersom det blir festivalpremiären för oss.

Vad betyder en spelning på Sweden Rock för er?

Det betyder spelning i hemlandet vilket är roligt, det är alltid extra speciellt att stå på scen i hemlandet för iallafall fyra av oss, Sverige. Bara SRF i sig är stort, och att få spela på den största scenen den dagen gör det hela maximalt lyxigt. Dessutom har vi en avslutande slot, så vi förväntar oss att se en hel massa glada festivalbesökare under en förhoppningsvis synlig solnedgång. Kan inte bli annat än succé!

Det kommer att uppträda 82 band under festivalen. Vilka får man absolut inte missa?

Queen, Halestorm, Soilwork, och Amaranthe förstås!

Hur tänker ni runt er setlist inför SRF, överraskningar?

Vi har inte bestämt helt ännu. Det blir alla hits. Det kommer faktiskt att ske en överraskning på scen! Det ser vi mycket fram emot!

Ert senaste studioalbum, Massive Addictive, kom 2014. När släpper ni nästa platta?

Någon gång nu i höst. Dvs väldigt snart. Vi är i studion just nu och spelar in.

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är Elize Ryds favoritlåt med Amaranthe?

Åh, otroligt svårt att svara på, det är olika från dag till dag. Men såhär på rak arm, och just idag skulle jag vilja säga D.D.C (drop dead cynical), M.A (massive addictive) Electroheart och Dynamite! Vi ses snart Sweden Rock!!

Rocknytt tackar Elize för intervjun och säger på återseende i juni.

 

AMARANTHE SPELAR PÅ SWEDEN STAGE, ONSDAG 8 JUNI, 21:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts, Demon och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT