VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
udo dirkschneider

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Udo Dirkschneider

79 Shares

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”aligncenter” width=”484″]udo dirkschneider[/media-credit]Vi fortsätter med intervju-serien ”Inför Sweden Rock 2016”.  Nästa artist ut är Udo Dirkschneider. Rocknytts Kjell Ögren fick chansen att ställa några frågor.

 Udo Dirkschneider hade stora framgångar som sångare tillsammans med Accept under 80-talet. Efter splittringen med Accept har han gjort fortsatt karriär med den egna bandet U.D.O. och senaste skivan Decadent släpptes i januari. Nu kommer han till SRF under namnet Dirkschneider för att för sista gången framföra hitsen från Accept-åren i sin version.


Hej, och välkommen till Sweden Rock i juni! Det här blir ju inte direkt första gången du besöker festivalen. 2014 fick du ju hoppa in istället för Megadeth då deras show blev inställd med kort varsel. Din show var kanonbra – jag såg den – men hur kändes det att gå på scen istället för Megadeth? Var du nervös?

–  Jag är oftast inte nervös, men ändå full av respekt för varje show jag gör, och med massvis av förväntningar på att ha kul med publiken. För mig är varje show ett nöje, och då det inte är det längre kommer jag att sluta direkt. Folk märker skillnaden om du har kul eller om du bara gör det för pengarna. Att ersätta Megadeth kändes inte konstigt eftersom publiken i Sverige alltid har varit schysst mot oss, och vi ger alltid det bästa och får det bästa tillbaka.

Du har ju även spelat på SRF ett antal gånger tidigare. Gillar du festivalen, och har du några speciella minnen från tidigare besök?

–  SRF är toppen, och en av dom bästa rock/metal-festivalerna på den här planeten. Det är en väldigt speciell och vänlig atmosfär, och vi allihop älskar att vara där. Om möjligt skulle vi komma varje år. Några minnen? Absolut, massvis, särskilt från att ha träffat andra kollegor och haft kul med dem. Efter att ha spelat förra året var jag också kvar som gäst resten av dagarna.

Du har ju också nyligen turnerat i Sverige, med spelningar i fyra olika städer i februari. Alla dessa var slutsålda. Känns det som att du har en stor och trogen skara fans här i Sverige?

– Absolut! Det var helt otroligt att köra en helt slutsåld turné ända uppe i Sverige. Tack alla fans som var där med oss! Sverige är ett fantastiskt metal-land och naturligtvis har vi en massa härliga fans där. Jag hoppas att dom också kommer och ser oss nästa år när vi är tillbaka med det nya UDO-albumet.

Dessa shower och din spelning på Sweden Rock i sommar sägs ju vara sista chansen för oss att få höra de gamla låtarna från din tid med Accept. Jag växte upp med Accept under 80-talet, och du och bandet hade ett stort inflytande på mina tidiga metal-år. Kommer du inte att sakna dessa låtar? Jag vet att många av oss kommer att göra det.

– Tack för det. Jag kommer inte att sakna låtarna, då vi har så många fantastiska UDO-låtar att framföra så set list:en för de kommande fem åren är fulltecknad redan…. Jag ville visa fansen en allra sista gång hur Accepts låtar kan låta med den ursprungliga rösten. Sedan är det dags för Accept med deras ”nya” sångare att övertyga folket. I min mening är han en jättebra sångare, men bara för de nya låtarna. Accept var ju en fantastisk del av min karriär, utan tvekan.

Så vad har du planerat för oss under Sweden Rock? Kan du berätta lite om showen?

– KUL, HEAVY METAL, BARA HITS!!!!! Dom som såg oss i våras vet vad dom kan vänta sig. Det blir en explosion av heavy metal-hits från 80-talet.

Vad är dina egna förväntningar på festivalen? Vilka band tänker du själv kolla på?

– Åh, jag har inte helt koll på den slutliga band-listan, men Twisted Sister och Queen är två säkra måsten. Och våra kompisar i Lordi förstås, dom är alltid kul att kolla på. Och sedan ser jag förstås fram emot att träffa mina gamla goda vän Mr Sixx….

 

DIRKSCHNEIDER SPELAR PÅ FESTIVAL STAGE, LÖRDAG 11 JUNI, 19.15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter