VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Hellacopters

90 Shares

[media-credit name=”Foto från www.facebook.com/thehellacopters” align=”alignnone” width=”500″]the hellacopters 2015[/media-credit]

Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är The Hellacopters. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och gitarrist Nicke Andersson.


”Hårt garagerockande The Hellacopters bildades 1994 som ett sidoprojekt för Nicke Andersson (då i Entombed) och Dregen (då som nu i Backyard Babies). Bandet debuterade 1996 med “Supershitty to the max”, som blev en omedelbar klassiker och gjorde “actionrock” till ett vedertaget begrepp. När The Hellacopters efter 14 år och sju studioalbum la ner 2008 var det som ett av den svenska rockscenens mest inflytelserika band. Åtta år senare ska de återigen inta scenen, för en enda världsexklusiv konsert. Och var skulle de göra det om inte på Sweden Rock Festival? Konserten görs för att fira 20-årsjubileet för debutplattan och därmed är det också “Supershitty”-sättningen, med Dregen på gitarr, som återförenas.”

En aning klyschig fråga. Men hur känns det att vara tillbaka och spela ihop igen?

– Det känns bra fast samtidigt lite märkligt. Jag har ju aldrig gjort en reunionspelning förut. Det faktum att folk verkar vara väldigt angelägna om att vara med och fira en platta vi lirade in för 20 år sedan känns både overkligt och fantastiskt.

Denna exklusiva spelning där ni firar albumet ”Supershitty To The Max” kommer att äga rum på Sweden Rock Festival 2016. Vad betyder denna spelning för er?

Svårt att svara på i dag innan den är avklarad. Just nu betyder det att vi ska jobba stenhårt för att giget ska bli inget mindre än svinbra. Resten återstår att se. Jag är i alla fall väldigt glad för att det blir på just Sweden Rock.

Om jag har förstått rätt så kommer ni att framföra ”Supershitty To The Max” i sin helhet. Dock har ju skivan inte en jättelång speltid. Så kommer vi att få höra material från fler album under detta framträdande?

– För det första har plattan en långt ifrån kort speltid. Fast om man har vuxit upp med många av 90-talets usla försök till episkt långa skivor så ter den sig kanske lite kort. Vi firar att det är 20 år sedan “Supershitty To The Max” kom och kommer därför också leverera låtar från samma tidsperiod. I och med att vi var väldigt flitiga att släppa 7 tums-singlar med material som inte är med på plattan så finns det ganska mycket att ta ifrån.

Många fans blir positivt inställda när deras splittrade favoritband ska återförenas. Sedan finns det fans som också blir negativt inställda. Hur brukar du själv reagera när ett klassikt band bestämmer sig för att återförenas?

I princip ser jag inget fel i att band återförenas. Många artister har dålig eller ingen utbildning alls, jag själv inkluderad, och hyran måste betalas på ett eller annat sätt. Om det dessutom finns ett intresse för att se och höra banden så är väl det kanon. Alla vinner. I min värld blir det däremot lite avigt när det typ bara är en originalmedlem kvar. Ännu värre blir det när artisten ifråga kliver upp på scenen i shorts och för många strängar på gitarren.

the hellacopters logo 500

Som jag har förstått så är detta bara en tillfällig återförening för att fira 20-årsjubileet av ”Supershitty To The Max”. Men har ni några planer på att fira jubileum av era andra album i framtiden, då i form av återföreningskonserter eller återutgivningar av skivorna?

I dag är det endast det här giget som gäller men man ska väl aldrig säga aldrig.

Finns det något band under festivalen som ni själva inte tänker missa?

Jag tänker för allt i världen inte missa mitt gig med Imperial State Electric på lördagen. Det borde såklart ingen annan heller göra. I mån av tid kollar jag gärna Uncle Acid And The Deadbeats, Graveyard och Twisted Sister.

THE HELLACOPTERS SPELAR PÅ LEMMY STAGE, FREDAG 10 JUNI, 20:45

 

I dag har det bekräftats att The Hellacopters släpper tidigare ej utgivet material. Mer information om detta kan ni läsa om här: https://www.rocknytt.net/nyheter/27710-the-hellacopters-slapper-nytt-material.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts, Demon och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link