VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Eleine

121 Shares

Eleine-484Serien “Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa band ut är svenska Eleine. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till bandets sångerska och grundare Eleine.

”Eleine från Malmö är såväl ett band som namnet på sångerskan i samma band. Deras sound kan beskrivas som symfonisk metal, med mycken pompa och förföriska övertoner. Debutalbumet “Eleine” släpptes i april 2015, föregånget av singlarna “Gathering storm” och “Land beyond sanity”. Eleine har även hunnit dela scen med band som Darkane, Sister Sin och Raubtier.”


Berätta lite om er som band, hur startade ni?
– Det började hos mig, Eleine. En tanke om ett symfoniskt metalband som var mer än “bara” symfonisk metal. Jag kom i kontakt med skivbolagschefen på Cardiac Records och därifrån började arbetet med min tanke, min dröm, mitt mål.

Något senare kom Rikard Ekberg (growl/sång/gitarr) in i bilden och vi, tillsammans med en producent från Cardiac, började jobba fram låtmaterial som senare blev vår debutskiva.

Själva konceptet Eleine är något som jag och Rikard Ekberg har jobbat hårt med sedan starten och vår vision om Eleine har alltid varit storartad.

Att hitta resterande bandmedlemmar tog sin tid, men det var värt det.

När Sebastian Berglund (keyboard), David Eriksson (trummor) och Andreas Mårtensson (bas) kom in i bilden och bandet så stod Eleine redo. Detta var tidigt 2014, och att vi kommit såhär långt på så kort tid är inget annat än fantastiskt. Vi är väldigt tacksamma för allt stöd vi fått och får från alla våra följare.

För ca 1 år sen släppte ni er debutskiva ”Eleine”, har ni planer på en uppföljare?
– Absolut har vi det! Vi har redan påbörjat arbetet till album nr 2. Möjligt att vi släpper vår nästa single innan SRF dessutom. Känns verkligen som att vi tar musiken och konceptet till nästa nivå!

Ni gör er Sweden Rock debut den 9:e juni på Rockklassiker-scenen, hur känns det?
– Det känns fantastiskt! Sweden Rock är ett utav de målen vi tidigt satte upp och att nå detta inom 2 år är lite overkligt. Återigen är vi oerhört tacksamma för allt stöd vi har och även är vi tacksamma för denna möjlighet. Det kommer bli något alldeles speciellt. Med det sagt så är Eleine ett band skapt för stora scener och mycket publik. Eleine är så mycket mer än ett vanligt rockband.

Vad kännetecknar en spelning med Eleine?
– Förföriskt, stilistiskt och monumentalt.
Teatraliskt uppträde blandat med pampiga melodier och tyngd är det som kännetecknar en spelning med Eleine.

Du, Eleine, förutom sången har även en karriär som modell. Hur funkar det ihop med musiken?
– Det funkar fantastiskt! Jag minns i början var det en del som kritiserade kombinationen och tyckte att man borde ha en sida för modell, och en för sida bandet. Jag sågade den idén direkt. De hör ju ihop! Det är ett kreativt skapande, både modellandet och musiken. Dessa går hand i hand, och då min stil som modell går fint ihop med stilen som vi har i bandets utseende och musik, kan jag inte se varför man borde separera dessa två. Det fanns en tanke med det här från början som vissa hade svårt att förstå, men tji fick dem! Många som hittat modellbilder och börjat följa Eleine har blivit stora fans av musiken. Det är en bra kanal att nå ut på.

Finns det något ni vill hälsa till Sweden Rock-publiken?
– Vi ser så fram emot att träffa er alla kl 21.00 torsdagen den 9 juni! Tillsammans ska vi uppleva, headbanga och se till att årets Sweden Rock blir den bästa någonsin! \m/

ELEINE SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 21:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter