VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Banditos

[media-credit name=”Foto: Albert Kuhne” align=”alignnone” width=”500″]Banditos_2015_Promo_by_Albert_Kuhne 500[/media-credit]

Vi fortsätter med serien “Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Banditos. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets banjospelare och sångare Stephen Pierce.


”Detta festivalens utvalda “wild card”, debuterade med “Banditos” 2015. Banditos är tvättäkta sydstatare från Alabama. Det lär alltså inte överraska någon att bandets sound inkluderar beståndsdelar som country, blues och bluegrass – men därutöver även 60-talsdoftande acidrock, punk och soul. Bland annat. Att bandet har tre leadsångare bidrar ytterligare till originaliteten. Helheten är som gjord för fans av såväl ZZ Top som Creedence Clearwater Revival och Georgia Satellites, men kan egentligen inte liknas vid något annat än just Banditos.”

Detta är första gången ni uppträder på Sweden Rock Festival. Vad betyder det för dig?

– Vi är alla väldigt exalterade inför detta. Vi ska ju heller inte bara spela själva utan också se band som Slayer och Megadeth.

Hur familjära är ni med festivalen?

– Jag tror att vi fick höra talas om festivalen någon gång under förra året, men då förstod jag inte riktigt vilken cool och häftig festivalen det verkligen är.

För de som inte har hört er tidigare. Hur skulle du beskriva er musik för dem?

– Det är rock’n’roll som vi spelar. Vi har också inslag av psykedelisk-musik, country och soul. Men i grund och botten är vi ett rock’n’roll-band.

Under augusti och september förra året besökte ni Sverige för en hel del spelningar runt om i landet. Vad är det bästa med att få spela i Sverige igen?

Vi är jätteglada för att ni ville ha oss tillbaka till Sverige. Under vårt tidigare besök träffade vi så många fantastiska människor och vi skaffade oss vänner för livet. Och vi är nu väldigt begeistrade över att få skaffa oss ännu mer vänner.

När ni besökte Sverige under förra året fick ni enormt fina recensioner av svenska musikkritiker. Hur känns det?

Det är helt fantastiskt att det finns människor på andra sidan av Atlanten som njuter av vår musik. Tidigare kunde vi aldrig drömma om att det skulle bli en möjlighet.

Det kommer att uppträda 82 band under festivalens gång. Finns det något av dessa band som du själv absolut inte tänker missa?

– Jag tänker absolut inte missa Slayer och Megadeth!

BANDITOS SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 11:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link